Majoritatea oamenilor chiar nu fac diferența între ghete de băieți de iarnă și ghete de băieți de zăpadă. Cu toate acestea, există o diferență considerabilă.

Motivul pentru aceasta este că ghetele de zăpadă și ghetele de iarnă au, în general, funcții diferite, și fiecare dintre ele le face cel mai bine. Acest articol va acoperi unele dintre diferențele și asemănările dintre ghetele de zăpadă și ghetele de iarnă.

Atât ghetele pentru zăpadă, cât și ghetele de iarnă sunt concepute pentru a vă menține picioarele calde pe vreme rece, în general la temperaturi cu mult sub zero. Dacă ghetele realizează efectiv sau nu acest lucru depinde de tipul de ghete de băieți, precum și cum sunt folosite. Utilizarea unor ghete de băieți de iarnă în condiții de tip „ghete de zăpadă” poate fi o rețetă pentru picioarele reci, indiferent de cât de bună este izolația sau cât de scumpe sunt ghetele.

Așadar, să trecem în revistă utilizările specifice ghetelor de zăpadă și ghetelor de iarnă.

Ghete de zăpadă: utilizări specifice

O gheată de zăpadă este o gheată concepută pentru a fi folosită pe zăpadă, așa cum sugerează și numele. Cu toate acestea, o gheată de zăpadă este concepută și pentru a fi utilizată și în condiții de umezeală. Și nu vorbim despre câteva bălți sau un centimetru de zăpadă. Vorbim despre noroi adânc, grămezi adânci de zăpadă murdară sau grămezi de pulbere proaspătă, nouă, care a căzut cu o seară înainte.

Ghetele de zăpadă excelează în aceste condiții datorită designului lor unic. O pereche bună de ghete de băieți de zăpadă are, în general, o talpă din cauciuc, care asigură o protecție 100% impermeabilă fără a fi nevoie de acoperiri sau tratamente speciale. În plus, talpa de cauciuc face curățarea ghetei mai simplă.

Partea superioară a unei ghete de băieți de zăpadă va fi fie din piele, fie dintr-un amestec de piele și nailon. Partea superioară a ghetei de zăpadă se va extinde frecvent cu mult deasupra gleznei. Motivul pentru înălțimea ghetelor de zăpadă este acela de a oferi și gleznei un sprijin suplimentar.

Astfel, o gheată de zăpadă este o gheată de specialitate. Este conceput pentru a oferi căldură și protecție a piciorului pe vreme foarte urâtă. Cu toate acestea, acest lucru are un preț. Ghetele de zăpadă sunt adesea mai voluminoase și mai grele decât o gheată normală de iarnă. Mai mult, dacă nu este purtată combinația adecvată de șosete, piciorul în sine poate deveni destul de umed din cauza incapacității transpirației piciorului de a se evapora prin carcasa inferioară de cauciuc.

Ghetele de zăpadă sunt destinate persoanelor care petrec mult timp în aer liber în timpul iernii. Pentru persoanele care lucrează la proiecte de construcție de drumuri în noroi, lapoviță și zăpadă, ghetele de zăpadă sunt încălțămintea ideală. Chiar și persoanele care locuiesc în și în jurul orașelor vor găsi utilizări pentru ghete de zăpadă, cum ar fi folosirea lor la vânătoare sau în excursii de camping în primăvară și toamnă. Ghetele de zăpadă sunt, de asemenea, ideale pentru schiori.

Ghete de iarnă: utilizări specifice

În schimb, o gheată de iarnă este mai degrabă un articol de „uz general”. O gheată de iarnă va avea, la fel ca o gheată de zăpadă, o izolație bună în interiorul acesteia pentru a menține piciorul cald pe vreme rece. Majoritatea ghetelor bune de iarnă vor fi, de asemenea, impermeabile sau, cel puțin, rezistente la apă. Cu toate acestea, ghetele de iarnă nu au capacitatea de a împiedica zăpada să intre în interiorul ghetei, între deschiderea ghetei și piciorul inferior.

În plus, ghetele de iarnă – chiar și cele complet impermeabile – nu se pot compara cu capacitatea de impermeabilizare a unei  ghete de baieti de zăpadă bune. A purta o gheată de iarnă impermeabilă în noroi adânc este o rețetă excelentă pentru a avea literalmente kilograme de noroi „înghesuite” în gheată. Și, mai devreme sau mai târziu, apa din noroi va începe să găsească o modalitate de a pătrunde prin învelișul exterior, ajungând în cele din urmă la picior. Mai mult decât atât, la sfârșitul zilei, îndepărtarea noroiului dintr-o gheată normală de iarnă este adesea o sarcină mai puțin ușoară sau de dorit.

În schimb, o gheată de iarnă este folosită cel mai bine pentru ceea ce am numi activități zilnice, normale, pe care majoritatea oamenilor le fac iarna. Aceasta include activități interesante, cum ar fi curățarea mașinii sau a trotuarului de zăpadă, naveta, mersul pe jos la serviciu, mersul pe jos în centrul orașului, condusul, cumpărăturile, etc. O pereche de ghete de iarnă vă va permite să realizați aceste lucruri, în același timp fiind mai ușoară și mai confortabilă decât o pereche de ghete de zăpadă mai grea și mai voluminoasă.

În concluzie, ce tip de ghete alegeți se rezumă într-adevăr la modul în cale le veți folosi. Pentru utilizări în condiții umede, zăpadă adâncă și noroi, o gheată de zăpadă este aproape obligatorie, deoarece o gheată normală de iarnă se va defecta sau va fi distrusă.  Pentru condițiile meteorologice generale de iarnă, există o cantitate uimitoare de opțiuni de ghete de iarnă dintre care să alegeți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus