O grenadă defensivă a fost descoperită, astăzi, în zona localității Câmpu lu Neag, în albia Râului Jiu, de către de un angajat al unei firme. Bărbatul efectua lucrări de consolidare la un pod peste Jiu, moment în care a observat grenada. Pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, se află la fața locului.

„A fost identificată o grenadă defensivă în Câmpu lui Neag, în zona fostei unități de jandarmi. Pentru asanare a plecat, din Deva, echipa pirotehnică din cadrul ISU Hunedoara. Până la sosirea acesteia, zona este protejată de poliție. Din operațiunea de asanare, astăzi, pirotehniștii vor executa: cercetarea terenului, ridicarea grenadei, transportul și depozitarea acesteia. Distrugerea nu se face acum. Dispeceratul a fost anunțat de către un jandarm montan”, a declarat mr. Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

 

„Astăzi, în jurul orei 11:40, Poliția Orașului Uricani a fost sesizată telefonic despre faptul că un angajat al unei societăţi comerciale care efectua lucrări de consolidare a unui pod peste un râu din localitatea Câmpul lui Neag a găsit o grenadă veche, ruginită, în albia râului. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție și personal din cadrul Compartimentului Protecție Civilă al Primăriei Orașului Uricani, care au asigurat perimetrul zonei în care a fost găsită grenada, până la sosirea unui echipaj de pirotehniști din cadrul I.S.U. Hunedoara – abilitat în vederea ridicării grenadei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar șef Bogdan Nițu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus