Deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuș, a criticat marți, în cadrul unei conferințe de presă, conducerea Consiliului Județean Hunedoara pentru modul în care s-a efectuat deszăpezirea pe drumurile județene. Heiuș susține că „firme apropiate PSD-ului” care au aceste contracte nu și-au făcut datoria în perioada în care ninsorile abundente au căzut în județ. Cu alte cuvinte, Heiuș a luat din nou „bâta” (la recomandarea lui Ludovic Orban) și a încercat o lovitură decisivă.
„Deszăpezirea pe drumurile județene a fost dezastruoasă. Firme apropiate PSD-ului li s-au dat contractele de deszăpezire și nu au fost în stare să-și ducă la bun sfârșit sarcina pe care o aveau. Am văzut remorci mici legate de mașini de teren din care un om arunca nisip cu lopata. Din păcate cei care au avut de suferit au fost oamenii care au circulat pe aceste drumuri”, a declarat Lucian Heiuș.
Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au reacționat la scurt timp prin vocea administratorului public. Costel Avram i-a amintit lui Lucian Heiuș că contractele de întreținere, reparații și deszăpezire au fost încheiate de colegul acestui de partid, Adrian David, în perioada în care era președinte al Consiliului Județean. Așadar, în loc să nimerească la cap conducerea CJ Hunedoara, Heiuș a dat din nou… „cu bâta-n baltă”.
„Contractele cu operatorii care se ocupă de întreținere, reparații și deszăpezire a drumurilor județene au fost încheiate de președintele CJ Adrian David, în timpul mandatului acestuia, David fiind membru PNL. Pe timpul său s-au atribuit aceste contracte. Adică, David – prim-vicepreședinte PNL Hunedoara, a dat contractele unor firme apropiate de PSD?!”, a exclamat ironic Costel Avram.
În total, operatorii care se ocupă de deszăpezire în iarna 2018/2019 aveau la începutul sezonului în stocuri 8.400 de tone de nisip, 710 tone de sare, 45,5 tone de combustibil și au mobilizat 98 de utilaje după cum urmează:
Zona 1 Hațeg-Hunedoara: 387,642 km de drum județean de deszăpezit; 2.800 tone de nisip; 100 tone sare; 20 tone combustibil; 30 de echipamente mobilizate (operator SC Drupo SRL și SC Trans Construct Import Export SRL).
Zona 2 Valea Jiului: 20,359 km de drum județean de deszăpezit; 800 tone de nisip; 130 tone sare; 15 tone combustibil; 15 echipamente mobilizate (operator SC Zona D SRL și SC Comexim R SRL).
Zona 3 Orăștie: 180,569 km de drum județean de deszăpezit; 2.000 tone nisip; 450 tone sare; 8 tone combustibil; 15 echipamente mobilizate (operator SC Trameco SRL).
Zona 4 Brad: 125, 979 km de drum județean de deszăpezit; 1.400 tone nisip; 15 tone sare; o tonă combustibil; 15 echipamente mobilizate (operator SC Mano Sprint SRL).
Zona 5 Deva-Păuliș: 254,577 km de drum județean de deszăpezit; 1.400 tone nisip; 15 tone sare; 1,5 tone combustibil; 15 echipamente mobilizate (operator SC Mano Sprint SRL).
Nu s-a spus niciodată,oare firmele care au distrus drumul Hunedoara – Santuhalm ale cui erau???