Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” împlinește 40 de ani de la înființare.

În 1977, la Hunedoara a fost înființat Liceul Industrial nr. 3, de construcții. În anul 2014, acesta și-a schimbat numele în Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”.

La vremea respectivă, pentru că în zonă exista o importantă întreprindere de construcții – ICSH – autoritățile au decis să înființeze un liceu care să pregătească specialiști în acest domeniu. Din 1977 și până în prezent, mii de hunedoreni au învățat la această unitate de învățământ.

Astăzi, la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara sunt cuprinși 798 de elevi, la următoarele forme de învățământ: liceu zi, seral și frecvență redusă, școală postliceală și de maiștri, precum și  învățământ profesional (117 elevi). Învățământul liceal cuprinde specializări în domeniile: protecția mediului și electronică, școala postliceală – protecția mediului și informatică, școala de maiștri – construcții și instalații, iar învățământul profesional pregătește electromecanici, sculeri matrițeri, sudori, finisori în construcții și frizeri, coafori, manichiuriști, pedichiuriști.

Din toamna acestui an, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara va intra în programul pilot de învățământ dual, unitatea școlară semnând deja contracte cu firme din oraș pentru înființarea a două clase, una în care, în parteneriat cu o firmă de cablaje, elevii se vor pregăti pentru meseriile de sculer matrițer și cea de electromecanic utilaje și instalații industriale și o alta, în parteneriat cu alte două firme private din oraș, care va pregăti sudori și lăcătuși mecanici.

„Sărbătoarea din acest an, Liceul Tehnologic ,,Constantin Bursan” – 40 de ani de existență, stă sub semnul responsabilității, întrucât tradiția ne obligă să ducem mai departe realizările generațiilor anterioare. Ea nu este doar prilej pentru manifestări festive, ci și îndemn pentru a promova valorile fundamentale care ne-au definit de-a lungul acestor 40 de ani și pe care ni le asumăm acum, într-o ștafetă simbolică: ambiție, cunoaștere, curaj, devotament, generozitate, optimism, perseverență, profesionalism și voință”, declară prof. Maria Cristea, directorul liceului.

19022404_1505335946179812_1333640047_o

Un răspuns

 1. nicoaraangela@yahoo.fr' Nicoara paul spune:

  Ma numesc Nicoara Paul si organizez intalnirea de 45 de ani de la terminarea LIM, 1973, anul V A, clasa Coca Breaz Anstasia
  Va rog sa ma ajutati sa gasesc un nr de telefon/mail a lui Lopprich Mihai colegul nostru.
  In 1983 la intalniea de 10 ani a spus ca este maistru instructor la L I nr. 3.
  telefonul meu este 076.20.55.900 ,
  contul de fb al intalnirii este:
  https://www.facebook.com/LIM-Hunedoara-V-A-1973-1835234236807145
  Va multumesc anticipat pentru ajutor.
  Nicoara paul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus