România este o țară a extremelor atât în ceea ce privește salariile, dar și în ceea ce privește pensiile. În anumite județe, date fiind condițiile speciale de muncă și salariile mari, pensionarii încasează sume mult mai mari față de pensionarii din alte județe.

Conform statistiticilor realizate de Ministerul Muncii, cele mai mari pensii din România se încasează în Sectorul 1 din București, cu o pensie medie de 3.407 lei.

Județul Hunedoara conduce de departe județele din provincie cu o pensie medie de 3.044 de lei. Media pensiilor din Hunedoara este ridicată de pensiile minerilor și a altor muncitori din industria grea, care au avut parte de condiții speciale de muncă și salarii mai mari decât în alte ramuri.

Cele mai mici pensii din România

Cele mai mici pensii din România se încasează în județele din zona Moldovei. Județul cu cea mai scăzută medie a pensiilor este Botoșani cu o medie de 1.812 lei. De asemenea, în Vrancea avem o medie de 1.826 lei.

Aproape la fel de mici sunt pensiile și în Giurgiu, acolo unde avem o medie de 1.828 de lei.

La salarii, Hunedoara e la coadă

În ceea ce privește veniturile, primele poziții în topul salariilor sunt ocupate de București și Cluj, urmate de Timiș și Sibiu. La polul opus, cu cele mai mici venituri nete din România, sunt județele Vâlcea, Caraș-Severin, Vrancea și Teleorman.

Județul Hunedoara e la coada clasamentului, pe locul 36 din 42.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus