Oamenii s-au plâns de actuala guvernare și spun că măsurile luate de executiv nu răspund așteptărilor cetățenilor, ci sunt îndreptate în principal către protejarea intereselor de grup și ale oligarhiei financiare

Campania „Hunedoara suntem noi” a continuat la Deva, unde luni, peste 150 de reprezentanți ai Sindicatului Muntele, Sindicatului Siderurgistul, dar și reprezentanți ai Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” – Filiala Hunedoara, au protestat în fața Prefecturii Județene Hunedoara. Aceștia au venit „înarmați” cu pancarte și vuvuzele.

«Este cea de-a doua acțiune publică pe care Sindicatul Muntele o organizează la nivelul județului Hunedoara într-un proiect demarat de noi și intitulat generic „Hunedoara suntem noi!”. Am ales această locație pentru că Instituția Prefectului reprezintă Guvernul României în teritoriu. Cu această acțiune vrem să atragem atenția guvernanților asupra problemelor cu care se confruntă județul nostru», a declarat Petru Nica, președintele Sindicatului Muntele.

foto 2De asemenea, membrii Confederației Naționale Sindicale „Cartel Alfa” trag public un semnal de alarmă pentru a reaminti executivului care sunt prioritățile lucrătorilor și anume: modificarea Legii dialogului social (L62/2011) în forma propusă de partenerii sociali, garanția unei plăți decente (un salariu minim de cel puțin 1.200 de lei în 2015), stoparea concedierilor oarbe, fără măsuri de protecție socială, servicii publice și sociale de calitate, accesibile tuturor, relansarea economică și combaterea evaziunii fiscale, dar și realizarea unui dialog social real. Dacă protestul lor nu va avea rezultatele așteptate, hunedorenii spun că nu se vor opri aici și vor continua acțiunile de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus