Cele două echipe de robotică de la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara au obţinut cele mai prestigioase premii în cadrul etapei regionale „First Tech Callenge” România, desfăşurată la finele săptămânii trecute, la Arad.

Împreună, cele două echipe au câştigat finala întrecerii şi, implicit, premiul pentru cea mai bună alianţă. Separat, „Robot X” a obţinut premiul pentru cea mai bună programare a unui robot, iar „Raven Tech” – premiul pentru cele mai spectaculoase inovaţii aduse unui robot.

După ce s-au disputat câte 6 meciuri de calificare, „Robot X” s-a clasat pe primul loc, iar „Raven Tech” pe locul 2. Până în faza finală a întrecerii, echipele evoluează separat, apoi au dreptul să îşi aleagă „aliaţi” şi să joace meciurile finale formând aceste „alianţe”. Având prima poziţie am avut şi prima opţiune aşa că, absolut normal şi natural, „Robot X” a ales „Raven Tech” şi, împreună, nu doar că au câştigat finala, ci au făcut-o şi la diferenţe de scor foarte mari.

În plan separat, robotul conceput de „Robot X” a câştigat premiul pentru cea mai bună programare deoarece, la această categorie, el trebuie să se descurce în mod autonom cât mai mult timp cu putinţă şi în cât mai multe situaţii. Robotul celor de la „Raven Tech” a luat premiul pentru cea mai spectaculoasă inovare pentru că tinerii au reuşit să-i adauge mai multe sisteme ingenioase care l-au ajutat să treacă prin diferite probe.

Urmează finala, în perioada 22 – 24 martie, la Iaşi, şi suntem optimişti în ce priveşte rezultatele, mai ales că nivelul roboţilor cu care ne-am prezentat, cred eu, este unul foarte ridicat, a declarat

 coordonatorul echipelor de robotică, domnul profesor Mircea Nistor.

La etapa regională au participat 42 de echipe (39 din zona de Sud-Vest a României şi câte o echipă din Ungaria, Cehia şi Cipru).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus