Ghidul solicitantului pentru intervenția DR 30 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri a fost publicat și se află în consultare publică pentru o perioadă de 30 de zile.

Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri – se derulează prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și aduce agricultorilor români care au vârsta maximă de 40 de ani un sprijin nerambursabil de 70.000 euro, până în 2027.

Plata ajutorului din fonduri europene se efectuează în două tranșe: 75% din sumă la semnarea contractului de finanțare și 25% după implementarea Planului de afaceri. Instalarea Tinerilor Fermieri va rămâne până în 2027 una dintre măsurile care vin în ajutorul fermierilor tineri care se instalează pentru prima dată ca șefi de exploatații.

Scopul intervenției este atragerea și susținerea tinerilor fermieri și a altor noi fermieri și facilitarea dezvoltării sustenabile a întreprinderilor în zonele rurale.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian: „Mă adresez tinerilor fermieri pe care i-am ascultat în ultima perioadă și care mi-au transmis nevoile și viziunea lor.

Viitorul agriculturii românești începe cu voi! Voi sunteți șansa ca satul românesc să fie reînsuflețit! Cred foarte mult în capacitățile voastre, iar potențialul pe care îl aveți poate fi acum fructificat!”.

Ghidul solicitantului: https://portal.afir.info/content.aspx?item=2031&lang=RO

Observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: relatii.publice@afir.info.

Sursa: Biroul de relații cu mass-media Instituția Prefectului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus