Serviciul falimentar de transport public de persoane din municipiul Hunedoara primește sume colosale din bugetul local pentru ca firma să nu intre în colaps financiar. Luni, consilierii locali au aprobat subvenția pentru luna aprilie, cu 50% mai mare față de cea din luna martie

SC EcoSid SRL Hunedoara, societate aflată în subordinea Consiliului Local Hunedoara, asigură serviciul de transport public de persoane din luna septembrie 2013. Ideea a aparținut conducerii administrației locale din Hunedoara, care a susținut la acea vreme că astfel, societatea EcoSid va deveni rentabilă, având un nou obiect de activitate. Tot șefii din Primărie au decis că așa, serviciul de transport public de persoane va fi îmbunătățit. Timpul a demonstrat însă că viziunea administrației a fost una păguboasă, dacă nu falimentară pentru societatea din subordinea Consiliului Local. Cifrele care construiesc bugetul societății și sumele alocate lunar pentru supraviețuire demonstrează acest lucru.

Management defectuos pe banii hunedorenilor!

Pierderile înregistrate în lunile septembrie-octombrie 2013 se ridică la 35.773,51 lei, suma reprezentând diferența dintre venituri și cheltuieli. Societatea EcoSid a înregistrat pierderi și în lunile care au urmat, însă administrația condusă de Viorel Arion a găsit o nouă soluție; păguboasă și de această dată. La propunerea primarului Hunedoarei, consilierii locali au decis în luna ianuarie 2014 să aloce lunar o sumă prin care să subvenționeze activitatea falimentară de transport. Astfel, pentru luna februarie, aleșii au aprobat suma de 34.374,12 lei, care să acopere pierderile.

Cu tupeu în fața mașinii de vot din Consiliul Local

Pentru că EcoSid a ars combustibilul în pagubă și în luna martie, directorul societății, Nicolae Baloșin, a făcut din nou demersuri pentru a obține subvenția cea de toate zilele. Astfel, consilieri au primit o solicitare de alocare a sumei de 17.000 de lei ca subvenție aferentă lunii martie. În timpul ședinței însă, directorul trimis de Viorel Arion să rentabilizeze EcoSid-ul și-a cerut scuze pentru calculele greșite și a plusat la cerere cu 21.000 de lei. În total, aleșii au aprobat alocarea a 38.205,33 lei. Curios este faptul că, în luna martie, deși societatea trăiește din „pomana” oferită de aleși din banii hunedorenilor, directorul instituției a plătit cu generozitate urări pentru doamne și domnișoare în nume personal! Nici până astăzi Nicolae Baloșin nu a justificat sumele cheltuite pentru aparițiile din presă, care îi cosmetizează propria imagine.

Incompetența este recompensată lunar de aleșii Hunedoarei

Consilierii locali au aprobat în ședința extraordinară din 19 mai, o nouă tranșă de bani care urmează să plece din bugetul Hunedoarei în bugetul devenit gaură neagră, al SC EcoSid SRL. De această dată însă, valoarea este mai mare cu 50% față de luna precedentă: 57.100,05 lei! Practic, Viorel Arion i-a scos azi din buzunar fiecărui hunedorean câte un leu, bani de un covrig, pentru a subvenționa ineficiența EcoSid. Consilierul local Maria Mornea a cerut explicații referitoare la această majorare a subvenției, însă a primit un răspuns verbal care nu a convins, dar nici nu a fost contestat: „Am avut mai multe reparații la autobuze în aprilie”, a declarat reprezentantul societății invitat la ședința Consiliului Local.

De menționat este faptul că SC EcoSid SRL plătește rate lunare în valoare de 30.000 de lei pentru achiziția unui număr de 8 microbuze și autobuze second-hand, investiție care se dovedește falimentară.

Valoarea totală a subvenției acordate SC EcoSid SRL în lunile februarie-martie-aprilie 2014 este de aproape 1,3 miliarde de lei vechi. Încă o dovadă că „nu se poate să nu se poată” cheltui fără rost banii hunedorenilor…

 

2 răspunsuri

  1. De cate ori vad vreun articol pe tema ECOSID, imi vine sa dau cu primarul si cu incopetentii care conduc aceasta firma, de pamant.
    Pun pariu ca daca m-ar pune pe mine sa ma ocup de transportul public local, in scurt timp as face firma profitabila.
    Cum naiba, la Alba – Iulia, se poate si la noi nu?

  2. Pai cum sa fie profitabila cand merg autobuze de 40 locuri cu 3-4 pensionari care nu platesc bilete ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus