La nivelul județului Hunedoara, Forța Civică a pierdut o organizație locală cu numai câteva zile înaintea aprobării fuziunii cu Partidul Democrat Liberal. Filiala Forța Civică Lupeni a fost dizolvată după ce majoritatea membrilor din conducerea organizației au demisionat în bloc.

„Președintele ne-a spus să nu ne mai lăudăm cu rezultatul”

Decizia a fost luată de Biroul Permanent Politic al Organizației Lupeni în data de 18 de iulie, când 52 din cei 63 de membri din conducere au demisionat. Potrivit unui comunicat de presă, gestul conducerii filialei locale a fost provocat de „colaborarea defectuoasă cu conducerea BPJ Hunedoara, cu președintele Cristian Grigoraș și cu secretarul general Marius Cristian Vladu.” Foștii membri ai Forței Civice se plâng că activitatea lor în partid a fost restricționată și acuză conducerea Forței Civice din Vulcan că s-a implicat în destabilizarea filialei din Lupeni. Demisionarii mai reclamă și faptul că în campania electorală pentru alegerile europarlamentare nu au avut parte de sprijin din partea conducerii județene, care a trimis la Lupeni „câteva zeci de materiale, aceste fiind insuficiente pentru desfășurarea campaniei electorale în condiții optime.”

Ghizela Bilibok, în calitate de președinte interimar al fostei organizații, declară că filiala pe care a condus-o a cele mai multe voturi, clasându-se pe locul I la nivelul Văii Jiului. „Cristian Grigoraș ne-a spus să nu ne mai lăudăm cu rezultatul”, spune Ghizela Bilibok. Comunicatul transmis presei este semnat de șapte foști lideri ai Forței Civice Lupeni.

Grigoraș a aflat prin telefon de demisia în bloc a membrilor din Lupeni

Contactat de Hunedoara Liberă.ro, Cristian Grigoraș nu a negat tensiunile existente între conducerea județeană și filiala locală, însă declară că organizația a fost refăcută foarte repede. „Nu putem intra cu recalcitranți în noua construcție politică (fuziunea cu PDL, n.r.). A fost o discuție pornită de la excluderea unor persoane din organizație, noi am exclus trei persoane: președinta interimară și alte două doamne”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Cristian Grigoraș.

Grigoraș admite însă că Forța Civică a obținut cel mai bun scor în Valea Jiului la alegerile europarlamentare. „Nu le-am spus să nu se mai laude cu rezultatul. Am spus că nu e cazul să ne lăudăm în condițiile în care nici la nivel județean nu ne-am atins ținta”, spune Cristian Grigoraș, care a adăugat că plecarea președintei de filială nu este o pierdere. „A fost la PPDD de unde a plecat la fel, apoi la PMP unde s-a întâmplat același lucru”, a mai spus Cristian Grigoraș, precizând că cei care s-au săturat să o urmeze pe Ghizela Bilibok au rămas la Forța Civică și se pregătesc să devină democrat-liberali cu acte în regulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus