Municipiul Hunedoara are începând de astăzi o Judecătorie modernă. Sediul instituţiei a fost inaugurat după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor de modernizare.

În ultimii adoi ani, la Judecătoria Hunedoara au fost executate lucrări de extindere, de modernizare a clădirii şi de renovare a faţadei acesteia, iar investiţia se află în stadiul de finalizare.

La inaugurarea oficială au participat ministrul Justiţiei,şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Tribunalului Hunedoara şi reprezentanţii autorităţilor publice locale şi judeţene.

Lucrările au început în luna august 2011 iar investitiţia a fost finanţată cu fonduri primite de la Ministerul Justiţiei. Costul total al lucrării a fost de 4,568 milioane lei respectv 1,034 miloane euro şi s-a efectuat cu o economie de 15% faţă de  devizul general al lucrării.

S-a supraînălţat corpul vechi cu încă un nivel şi s-a extins suprafaţa vechii clădiri astfel de la o suprafaţă desfăşurată iniţială de 984,04 mp s-a realizat o suprafaţă desfăşurată de 1667,95 mp.

Sediul cuprinde demisol, parter, etaj, respectiv: 3 săli de şedinţe de judecată, 2 săli de deliberare, sală de consiliu, 6 încăperi pentru arhivă, birou jandarmerie cu vestiar şi loc servit masa, încăpere martor sub acoperire, registratură, 2 birouri avocaţi, 4 birouri judecători, 6 birouri grefieri, birou preşedinte, birou vicepreşedinte, birou informare publică, cameră arest bărbaţi, cameră arest femei, cameră arest minori, cameră asistenţă juridică, magazie corpuri delicte, holuri, grupuri sanitare, 2 cabine poartă, oficiu, case de scări,

Sisteme, utilaje şi instalaţii noi : ascensor, platformă elevatoare persoane cu dizabilităţi, centrală termică, instalaţii electrice, sanitare, de încălzire, de ventilaţie, sistem de alarmare a personalului în caz de incendiu, instalaţie de semnalizare incendiu, sistem de alarmă contra efracţiei, instalaţie de televiziune cu circuit închis, instalaţii control acces, instalaţii pentru iluminat de siguranţă, instalaţie stingere gaze inerte, hidranţi exteriori şi interiori, instalaţie paratrăznet, grup electrogen.

foto: Primăria Municipiului Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus