Fiecare acțiune are vremea ei, sub aspectului momentului oportun și al duratei optime. Succesul unui proiect ține deopotrivă de alegerea unui moment potrivit și de planificarea lui astfel încât să nu dureze nici mai mult (ca să nu irosească resurse nenecesare), dar nici mai puțin (cât să nu apuce să se maturizeze deplin).

Două mandate de câte 4 ani fiecare sunt absolut suficiente pentru un ales local pentru a derula toate „proiectele grandioase” pe care e capabil să le genereze. Există, desigur, situații și persoane lovite de excepționalitate, al căror randament depășește cu mult media, astfel încât perioada lor de adecvare pe funcție se întinde pe durata a 3-4 mandate, dar nu e cazul președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț. După 8 ani de realizări mediocre, numai tupeul de politician veros al președintelui, credulitatea și neimplicarea noastră civică i-au mai putut asigura încă un mandat, al 3-lea consecutiv. Moloț are tot atâtea șanse să ne surprindă cu un proiect extraordinar, precum un scriitor de provincie care a publicat 8 romane anoste și ne amenință cu al 9-lea…

Bilanțul obiectiv al celor două mandate și jumătate este unul paradoxal prin comparație cu temperamentul și vocația declarată ale lui Mircea Moloț. Dacă individul este recunoscut ca expansiv, vulcanic, temperamental, energic și tranșant, fapta lui administrativă e moale, de joasă detentă, cu orizont îngust, profund arhaică: drumuri care duc nicăieri, proiecte (cum e cel cu aeroportul) expandate mediatic și abandonate, vorbe goale depre turism sau agricultură etc. Dascălul de matematică, știință exactă, nu a fost capabil în 10 ani să inițieze o strategie temeinică de dezvoltare a județului.

Ultimii doi ani sunt, prin prisma epuizării perioadei lui de adecvare, ani irosiți pentru județul nostru și tot atâtea capitole inconsistente și jenante în CV-ul președintelui. În 2012, Mircea Moloț a ratat ocazia unei ieșiri decente de pe scena politică, dovedind că îi lipsește simțul contextualizării propriei persoane și cel al bunei măsuri în toate. Pretenția că, de vreme ce mai are doar 2 ani de mandat, el n-ar mai trebui să reprezinte o miză pentru contestatari și adversari politici, ANI sau DNA, este o nouă mostră de viclenie de modă veche a personajului care a intrat în politică cu o bărcuță gonflabilă și se va retrage cu o flotă de yahturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus