Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a 14 aleși locali printre care se află şi un politician din judeţul Hunedoara.

La poziţia nr. 12 a listei dată publicităţii de Agenţia Naţională de Integritate se află Mirel Dubar, consilier local PSD la Şoimuş.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, consilierul local Mirel Dubar “în perioada exercitării mandatelor de consilier local, 2008 – 2012 și 2012 – 2016, în calitate de administrator al S.C. PREMIER DUNAMI S.R.L., a emis facturi fiscale în cuantum de 24.226,43 Lei către Primăria Comunei Șoimuș (acte justificative pentru vânzarea / cumpărarea de produse și / sau servicii, respectiv înscrisuri sub semnătură privată prin care se constată executarea unei operațiuni comerciale), obiectul tranzacției între societatea comercială și primărie fiind furnizarea unor materiale de construcție, încălcând, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”.

„Consilierii locali […] care au funcția de […] administrator […] precum și calitatea de […] asociat la societățile comerciale cu capital privat […] nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse […] cu autoritățile administrației publice locale din care face parte […]” (art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus