Trei hunedoreni au fost ARESTAȚI după ce au încercat să incendieze apartamentul unui bărbat din Deva. Cei trei au acționat la ordinul unui hunedorean condamnat pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.

Potrivit polițiștilor hunedoreni, la miezul nopții dintre 6 și 7 ianuarie, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 55 ani, din municipiul  Deva, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au distrus prin incendiere ușa apartamentului și câteva bunuri aflate în holul de la intrarea în apartament. 

„În apartament nu se afla nicio persoană în momentul respectiv, incendiul fiind observat de către vecini, care, împreună cu sora proprietarului, au ajutat la stingerea acestuia până la sosirea pompierilor, nefiind înregistrate alte pagube materiale sau victime omenești”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

În urma cercetărilor şi a investigaţiilor, poliţiştii hunedoreni au stabilit că fapta a fost comisă – în diferite forme de participație – de trei hunedoreni, în vârstă de 24, 27 şi 32 de ani. Cei trei nu au acționat însă de capul lor. Polițiștii spun că aceștia au dat foc locuinței la instigarea unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Hunedoara, fost ginere al proprietarului din Deva, în prezent aflat în penitenciar, unde execută o pedeapsă privativă de libertate, fiind condamnat la 18 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de tâlhărie urmată de moartea victimei.

„Motivul comiterii faptei îl constituie încercarea bărbatului privat de libertate de a o determina pe fosta soţie (fiica proprietarului apartamentului din Deva) să se recăsătorească cu acesta”, se mai arată în comunicatul IPJ Hunedoara.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi și, ulterior, arestați pentru o perioadă de 30 de zile. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus