Rezultatele campaniei de promovare a Legii nr. 123/2023 la nivelul județului Hunedoara
Perioada de depunere a cererilor pentru dobândirea titlurilor de proprietate în conformitate cu Legea nr. 123/2023 pentru modificarea și completarea Legii Fondului Funciar 18/1991 s-a fost încheiat la data de 18 noiembrie 2023.
Astfel, la nivelul județului Hunedoara, numărul total de cereri depuse în baza Legii 123/2023 este de 7.963 cereri, pe primele 5 locuri fiind clasate următoarele localități:
– Comuna Certeju de Sus: 712 cereri depuse;
– Comuna Buceș: 559 cereri depuse;
– Municipiul Petroșani: 404 cereri depuse;
– Comuna Băița: 385 cereri depuse;
– Orașul Geoagiu: 377 cereri depuse.
Facem precizarea că obținerea titlurilor de proprietate privată se va face în baza procedurii reglementate de Hotărârea Comisiei județene de Fond Funciar Hunedoara nr. 44/2023, disponibilă pentru consultare la avizierele și pe paginile web ale primăriilor din unitățile administrativ-teritoriale din județul Hunedoara.
Declarația prefectului județului Hunedoara, Marian Călin Petru: „Încă de la apariția acestei legi, o lege care a adus o serie de drepturi suplimentare pentru cetățeni și o inițiativă legislativă care nu doar că i-a scăpat pe oameni din a merge în instanță pentru a intra în posesia pământului moștenit din generație in generație, ci i-a și scutit de banii cheltuiți prin procese care ar fi durat ani de zile, am militat pentru ampla promovare și înțelegere a prevederilor tehnice ale legii și am luat la pas mai multe localități hunedorene. În acest demers, am cooptat atât primarii, cât și secretarii generali din unitățile administrativ-teritoriale hunedorene, reprezentanții registrelor agricole, topografii și reprezentanții composesoratelor din județul Hunedoara, iar împreună, am reușit să venim în sprijinul oamenilor. Totodată, împreună cu directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara, Petru Lobonț, am dezvoltat și o procedură specifică pentru obținerea dreptului de proprietate în baza acestei legi, iar rezultatele s-au concretizat printr-un număr însemnat de cereri depuse de cetățeni pentru obținerea titlurilor de proprietate. Îi mulțumesc inițiatorului legii, deputatul Vetuța Stănescu, și tuturor celor implicați în demersul de promovare pentru eforturile depuse.”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus