Trenurile ar putea avea întârzieri la destinaţie de 30-40 de minute, în medie, din cauza limitărilor de viteză introduse din cauza caniculei, însă trenurile de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub avertizarea ANM de caniculă, ar putea avea întârzieri de până la 60 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează, marţi, că în perioada caniculară, adică de marţi până joi, conform avertizărilor meteo de la Administraţia Naţională de Meteorologie, vor fi introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului.

Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub averizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren”, se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Sursa citată precizează că măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus