Fostul președinte al României din perioadele 1990 - 1996 și 2000 - 2004 împlinește astăzi 93 de ani

Astăzi, Ion Iliescu împlinește 93 de ani. Asta îi e soarta! Să fie sănătos! Nu pot să fiu de acord cu scelerații care îi doresc moartea. Un lucru e clar – nimeni, niciodată, nu va mai putea să obțină la alegeri scorul lui Ion Iliescu din 20 mai 1990. A fost singura dată când nu a existat un tur al doilea la prezidențiale. A avut vreo 12 milioane de voturi în favoarea sa atunci. Își rupeau românii hainele de pe ei de teamă că nu vor ajunge să îl voteze. De ce au făcut-o? Pentru că aveau nevoie de un nou tătuc, desigur. Ion Iliescu era cel mai iubit român.

Nu cred că după 1990 a mai fost vreun român despre care să se fi scris și spus atât de multe lucruri. Revoluția, Târgu Mureș – martie 1990, mineriadele ș.a.m.d., adică evenimente neclare, ce au marcat definitiv soarta României, despre care e imposibil să aflăm vreodată tot adevărul, au devenit pietre care îi vor atârna de gât câte zile va avea pe acest pământ și după.

Nu mi-a plăcut niciodată, nu l-am votat niciodată. Nici măcar atunci când, speriați, mulți cunoscuți s-au înghesuit să îi dea votul, ca să nu ne procopsim cu Vadim președinte. Nu m-am dus la vot. A fost singura dată. Nu l-am urât niciodată. Oricât ar încerca astăzi să se scuze cei care l-au votat de-a lungul vremii, ei l-au făcut posibil. Degeaba astăzi este, poate, cel mai detestat român. Voturile din mai 1990 le-au dat 12 milioane de români. Nu ar trebui să uităm niciodată, așa că mai ușor cu ura. Membri ai familiei dumneavoastră l-au votat, au crezut în el!

Ne place sau nu, Ion Iliescu va fi consemnat în toate cărțile de istorie drept președintele care a întrunit cel mai mare număr de voturi dat vreodată de români, în cadrul unui scrutin democratic.

Un răspuns

  1. Adevar@Hunedoara.ro' Vox populi vox Dei ? spune:

    Faptul ca Ion Ilici Iliescu, prietenul lui Gorbaciov, a fost votat de cel mai mare numar de romani a fost circumstantial. Romanii inca mai credeau ca-si pot alege Presedintele. Ghinion !..A fost o iluzie spulberata de ultimii presedinti.
    Dar s-a intamplat si la “case mai mari” asa ca….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus