Pentru asigurarea unui grad corespunzător al siguranței rutiere, în perioada 04 – 10 decembrie 2023, la nivelul județului Hunedoara, polițiștii rutieri au  efectuat mai multe acțiuni în trafic, în scopul prevenirii producerii accidentelor rutiere. Acțiunile preventive au vizat respectarea regimului legal de viteză, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, dar și neacordarea priorității de trecere autovehiculelor.

În perioada menționată, polițiștii au aplicat 266 de sancțiuni contravenționale, dintre care: 211 pentru nerespectarea regimului de viteză legal stabilit, 42 pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, 9 pentru abateri comise de bicicliști, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Ca urmare activităților desfășurate în teren, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 28 de permise de conducere, dintre care 5  pentru depășirea cu  mai mult de 50 km/h  a vitezei maxim admise.

De asemenea, au fost constatate 6 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice, neefectuarea la termen a inspecției tehnice periodice ori pentru neîncheierea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto în cazul producerii unor evenimente rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus