Sâmbătă se face primul pas oficial spre formarea noului partid de dreapta din România. Deocamdată, PNL și PDL (rezultat din fuziunea cu Forța Civică) vor forma o alianță care va susține un candidat unic la alegerile prezidențiale. La Congresul reunit de mâine participă și 40 de huneodreni, membri ai PNL și PDL.

Hunedoreni la Congresul noului partid de dreapta

În prima parte a zilei, atât PNL, cât și PDL, vor avea congrese separate care vor aproba fuziunea celor două formațiuni, partidul rezultat urmând să poate denumirea PNL. Pentru că fuziunea celor două partide nu se poate realiza legal până la alegerile preziendențiale din această toamnă, PNL și PDL vor forma inițial ALIANȚA CREȘTIN LIBERALĂ care urmează să-și desemneze până la începutul lunii august candidatul pentru funcția de președinte al României.

La Congresele de la București participă 40 de delegați hunedoreni ai PNL și PDL (20 din fiecare formațiune), care au fost stabiliți încă de săptămâna trecută în cadrul Birourilor Permanente Județene.

Mâine se împart funcțiile în noul PNL

Potrivit stiripesurse.ro, PNL-ul actual va anunța sâmbătă lista celor 7 prim-vicepreședinți. Ei se vor alătura în Biroul Permanent Național al noului PNL celor 7 colegi de la PDL. Cum s-a ajuns aici? În Statutul PNL nu sunt prevăzute funcții de prim-vicepreședinte, dar s-a ajuns la înființarea lor pentru a avea aceleași funcții cu cei de la PDL în noul partid. S-a decis așa pentru a nu provoca supărări nici în PNL și nici în PDL.

PNL a decis să ridice în rang 7 actuali vicepreședinți. Iată lista celor 7: Răducu Filipescu, Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Alina Gorghiu, Cristian Bușoi, Marin Almăjanu. Ei se vor alătura prim-vicepreședinților PDL: Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Andreea Paul, Liviu Negoiță, Dorin Florea, Andrei Chiliman și, mai nou, Mihai Răzvan Ungureanu.

Structură de conducere impresionantă: 100 de vicepreședinți

Alianța dintre PNL și PDL va da naștere unui mamut politic cu o structură de conducere impresionantă. Peste 100 de vicepreședinți va avea Biroul Permanent Național al noului PNL. Printre aceștia se numără și Mircea Ioan Moloț, ales vicepreședinte al PNL la ultimul Congres.

Noul PNL va prelua structurile de conducere ale PDL. În BPN-ul PDL sunt 59 de membri, dintre care 5 vicepreședinți. Ei bine, aceasta a fost, de fapt, marea miză în PNL. PNL are 31 de vicepreședinți, dintre care 21 sunt ai Cooperativei. Așadar, mai rămân 18 oameni care râvnesc la un loc în conducerea viitorului PNL. Aici s-au făcut jocurile, iar Cooperativa a promis locurile celor care îl votează pe Iohannis, în dauna lui Crin Antonescu, potrivit stiripesurse.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus