„Țin minte fascinația cu care îi priveam pe reprezentanții partidelor politice pe care în lunile de dinaintea alegerilor din 2000 Alianța Civică le convoca, în speranța că va reuși să le convingă să formeze o alianță electorală sau cel puțin să nu se mai calomnieze în public. Era în mod evident singura lor șansă, iar această evidență făcea pledoariile și înșirarea argumentelor pentru necesitatea solidarizării de-a dreptul jenante.

Îi priveam, îi ascultam și nu-mi venea să cred: discutau despre nuanțe doctrinare, despre pericolul pierderii identității prin asociere, invocau mici neînțelegeri, mici șmecherii, mici subterfugii, pentru a se sustrage sau pentru a-și amâna hotărârea, în timp ce în mod evident timpul curgea împotriva lor.

Aș fi dat orice să le înțeleg logica și poate tactica, în caz că exista una, să descopăr ce se afla în dosul îngustimii partizane care, în condițiile date, acționa aproape sinucigaș. Nu au fost înfrânți de adversari, s-au înfrânt singuri, refuzând inteligența altruismului, considerând solidaritatea păguboasă.”

Ana Blandiana – FALS TRATAT DE MANIPULARE

stolojan_35235100 index (2) index (1) index Ion iliescu 2000 resize-of-2000-iliescu-pdsr

2 răspunsuri

  1. miron19_45@yahoo.com' Miron Gheorghe spune:

    Domnule… de ce ai mai postat aceste ..caricaturi.??

  2. Miroane, le-a postat ca sa nu uitam, ca avem memoria slaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus