Comunicat de presă ITM Hunedoara

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara informează atât angajatorilor, cât și angajaților faptul că  în Monitorul Oficial nr.1249/30.12.2021 s-a publicat O.U.G. nr.  142/28.12.2021, care prevede următoarele:

”Începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maxim 24 de luni, de la momentul încheierii contractului individual de muncă. După expirarea perioadei respective, acesta va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Prevederile (…) se aplică și pentru salariatul plătit cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care are deja încheiat un contract individual de muncă, perioada de maxim 24 de luni fiind calculată începând cu data de 1 ianuarie 2022”.

Astfel, din 2024 angajatorii vor fi obligați să majoreze salariile acestor angajați la un nivel superior salariului minim pe economie care va fi în vigoare la 1 ianuarie 2024.

Majorarea se va aplica atât salariaților cu contracte individuale de muncă nou-încheiate, cât și pentru cei cu contracte aflate în derulare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara asigură toți angajatorii și angajații de colaborarea totală a instituției noastre în scopul implementării noilor modificări legislative.

 

Adrian Florin BOZDOG

Inspector Șef,

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

 

 

Cristina CREȚ

Consilier CRP

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus