În proces cu Agenția Națională de Integritate, traseiști politic ori susținuți de un condamnat definitiv – cam acestea sunt opțiunile partidelor mari pentru deschizătorii de liste la alegerile parlamentare.

Partidul Național Liberal a plasat în fruntea celor două liste două persoane care au mai făcut parte și din alte formațiuni politice.

La Senat, lista PNL este deschisă de Eleonora Carmen Hărău. Aceasta a fost timp de 12 ani membră PSD și chiar a candidat în anul 2000 din partea acestui partid pentru Camera Deputaților.

Mai mult, firmele la care este acționară au avut în ultimii ani mai multe contracte cu primării și Consiliul Județean Hunedoara, pentru lucrări de fonduri europene, încasând importante sume de bani. Cel mai controversat contract însă este cel cu Primăria municipiului Hunedoara, încheiat în 2006, pentru salubrizarea străzilor și întreținerea zonelor verzi.

Firma la care este acționară Hărău, în prezent deputat PNL, a dat în judecată Primăria și a câștigat în instanță majorări și penalități de 3,5 milioane de lei, pentru achitarea cărora unitatea administrativ – teritorială a luat un împrumut pe 5 ani, cu dobândă de 5,25 la sută.

La Camera Deputaților, lista PNL este deschisă de Lucian Ovidiu Heiuș, fost membru PDL. Heiuș a plecat în 2009 din PNL la PDL pentru că nu a fost lăsat să candideze pentru Primăria municipiului Orăștie. A rămas membru PDL până în 2012, după care s-a întors în PNL.

Cei doi apar pe materialele electorale alături de primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare și pe fond la 6 ani de închisoare cu executare, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și abuz în serviciu. Mai mult, PNL, prin președinte organizației județene, Florin Roman, a declarat că toți candidații PNL Hunedoara „sunt susținuți de Mircia Muntean”.

Partidul Social Democrat a plasat pe locul întâi pe ambele liste pentru Parlament două persoane care sunt în proces cu Agenția Națională de Integritate.

La Senat, deschide lista primarul municipiului Lupeni, Cornel Cristian Resmeriță. Potrivit Raportului ANI din anul în 2015, Cornel Cristian Resmeriță, în calitate de deputat (acesta a fost parlamentar în perioada decembrie 2008 – iunie 2016) a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, angajându-și fratele, Lucian Marius Resmeriță, în funcția de consilier în cadrul biroului său parlamentar:

„Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius Resmeriță, fratele lui Cornel Cristian Resmeriță, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro)”, arată ANI.

Cornel Cristian Resmeriță a contestat Raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia și a pierdut. Acum, dosarul se află la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La Camera Deputaților, în fruntea listei PSD este președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. În anul 2015, ANI a anunțat că deputatul Laurențiu Nistor (a fost deputat în perioada decembrie 2008 –iunie 2016) s-a aflat în conflict de interese administrative. Nistor este acuzat că a încheiat, în legislatura 2008 — 2012, două contracte civile prin care și-a angajat fiica și ginerele în funcția de expert în cadrul propriului birou parlamentar. În baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obținut venituri salariale în cuantum total de 34.171 de lei, iar ginerele a obținut venituri salariale în cuantum total de 45.771 de lei.

Laurențiu Nistor s-a adresat instanței, care i-a dat câștig de cauză, dar Agenția Națională de Integritate a contestat decizia Curții de Apel Alba Iulia la Înalta Curte de Casație și Justiție, dosarul aflându-se în procedura de filtru.

PMP Hunedoara l-a inclus pe lista candidaților la Camera Deputaților pe Haralambie Vochițoiu, urmărit penal pentru fraude cu fonduri europene.

Potrivit DNA Alba, în ceea ce-l priveşte pe Haralambie Vochiţoiu „se efectuează acte de urmărire penală pentru folosire ori prezentare de documente ori declaraţii false având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

Exclus din PSD, el a intrat în 2012 în Parlament din partea PPDD. A trecut apoi la UNPR, iar acum este la  PMP, după fuziunea celor două partide.

 

Un răspuns

  1. Adica Luxten a iertat primaria Hunedoara de majorari dar Harau, Depupata Hunedorenilor i-a executat!

    Adica pe scurt, Cel(cea – HARAU) care va CERSESTE Voturile pentru un post de senator, este aceeasi persoana care v-a executat silit si a fortat Primaria Hunedoara sa contracteze un credit, indatorând Primaria si implicit pe cetatenii acesteia pe o perioada de 5 ani doar ca sa plateasca majorari catre firma depupatei Harau..

    Mi-e sila…mai ales daca o mai votati pe Scrofita asta si partidul asta numit PNL, care de fapt este plin de fostii din PDL. – toti baietii destepti care au afaceri cu statul, tot PDL-ul care a taiat salarii, pensii, au inchis societati comerciala si SA-uri, sunt acum in PNL. Iar Ciolos ii conduce!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus