Gherman Andrei Ștefan și Lupulescu Ionel Gabriel au fost trimiși în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal

Gherman Andrei Ștefan și Lupulescu Ionel Gabriel au pătruns, în data de 3 septembrie 2022 într-o locuință situată în cartierul Peștișu Mare, din Hunedoara, unde au exercitat acțiuni violente împotriva persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile și picioarele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuință 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri. După sustragerea acestor valori, bărbaţii au părăsit locuința lăsând părţile vătămate legate, acestea fiind găsite la scurt timp de un membru al familiei, care a alertat poliţiştii.

În decembrie 2022, polițiștii i-au prins pe cei doi bărbați în vârstă de 31 și 33 ani. Ancheta a fost îngreunată pentru că cei doi au avut fețele acoperite cu cagule, iar pe mâini au purtat mănuși.

Gherman Andrei Ștefan și Lupulescu Ionel Gabriel au fost arestați preventiv în luna decembrie 2022, iar mandatele au fost prelungite lunar.

Astăzi la Judecătoria Hunedoara e stabilit al doilea termen în procesul în care Gherman Andrei Ștefan și Lupulescu Ionel Gabriel au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și tâlhărie calificată, potrivit articolului 205 din Noul Cod Penal și cu  art. 233 Cod Penal, combinat cu art. 234 alin. 1, lit. c), d) și f) Cod Penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod Penal și art. 77 lit. a) Cod Penal.

 

Art. 205

Lipsirea de libertate în mod ilegal

(1) Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 7 ani.

(2) Se consideră lipsire de libertate şi răpirea unei persoane aflate în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa ori de a se apăra.

(3) Dacă fapta este săvârşită:

a) de către o persoană înarmată;

b) asupra unui minor;

c) punând în pericol sănătatea sau viaţa victimei,

pedeapsa este închisoarea cuprinsă între 3 şi 10 ani.

(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1)-(3) se pedepseşte.

1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus