Pompieri ai Detașamentului Deva din cadrul I.S.U. Hunedoara au intervenit astăzi, cu puțin timp în urmă, pentru a împiedica iminenta alunecare în prăpastie a unui autoturism în care se afla o persoană, conducătorul auto, care s-a oprit din deplasare pe porțiunea de drum Căprioara – Mintia din municipiul Deva.

Printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, conducătorul auto a anunțat că se află în imposibilitatea de a ieși din autoturismul personal, oprit pe marginea drumului, pentru că fiecare mișcare a sa ar putea afecta echilibrul precar în care se afla mașina și s-ar prăbuși în prăpastia de la marginea părții carosabile.

Pompierii deveni au acționat prompt și cu profesionalism pentru salvarea șoferului care se afla în pericol. Acesta a fost extras din autoturism, iar salvatorii s-au asigurat că se află în afara oricărui pericol. În cea de-a doua etapă a intervenției, cu ajutorul unei autospeciale pentru descarcerare, pompierii au repus mașina pe partea carosabilă.

P3 P2 P1

Recomandări:

  • În această perioadă evitați să plecați cu autoturismul din localitate, pe drumuri expuse poleiului.
  • Dacă în urma condițiilor meteo sunteți blocați în trafic, luaţi următoarele măsuri:
  • Porniți luminile de avarie și prindeți o bucată de material textil de antena radio ori la geam.
  • Anunțați evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze.
  • Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie, protejându-vă astfel împotriva inhalării monoxidului de carbon.
  • Curățați periodic zăpada sau gheața de pe țeava de eșapament.
  • Pe timp de noapte aprindeți lumina din interior pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus