Reprezentanții instituției de cultură au anunțat că vizitarea acestei expoziții este, din nou, posibilă.

Vizitatorii sunt așteptați să admire impresionanta colecție de piese din Lapidariul Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR), precum și celelalte expoziții din Palatul Magna Curia din Deva.

„REDESCHIDEM spre vizitare, expoziția ”LAPIDARIUM”, aflată în curtea exterioară din spatele Magnei Curia Deva, expoziție care a intrat în renovare și reamenajare anul trecut!

Aici puteți vedea o impresionantă colecție de piese din piatră din patrimoniul muzeului nostru, datate în preistorie, epoca dacică și perioada romană! De la ansamblu de menhiri, din andezit, a căror funcționalitate, la scară mai mică, trebuie sa fi fost asemănătoare cu cea a megaliților de la Stonehenge (Marea Britanie) sau Carnac (Franța), la piese megalitice, provenind din zona localităților Baia de Criş şi Ţebea (epoca bronzului), de la blocuri din ziduri datate în perioada Regatului Dac, provenite de la Costeşti-Blidaru, Costeşti-Cetăţuie, Sarmizegetusa Regia sau din turnul de la Poiana lui Mihu, la monumentele din perioada romană: inscripții și reliefuri în marmură (de exemplu, tabla mithriacă, cu reprezentarea zeului iranian Mithras omorând ritual un taur), reprezentări în piatră ale vieții militare, monumente funerare, ”Statuaria” romană feminină și masculină), toate vă așteaptă, așezate într-o minunată poveste!

Vă așteptăm cu drag să vizitați această expoziție împreună cu tot ceea ce se află expus în Palatul Magna Curia, de marți până duminică inclusiv, de la ora 09:00 la ora 17:00!”, au transmis reprezentanții Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva.

Reamintim că expoziția MCDR ”Lapidarium” a intrat în renovare și reamenajare în toamna anului trecut, iar pe perioada derulării lucrărilor vizitarea acesteia nu a mai fost posibilă.

Sursa foto: MCDR Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus