Un studiu recent arată că laptele are un rol important, încă de la naştere, însă multe persoane au început să dezvolte intoleranţe la lactoză. 70% din oameni îşi pierd în timp lactaza, o enzimă care ajută organismul să digere alimentele care conţin lactoză.

Intoleranţa se manifestă prin crampe stomacale, diaree şi greaţă.

Medicul de familie Valeria Herdea spune că această afecţiune nu apare peste noapte, ci are un istoric.

„Consumul nu cred că este o atât de mare problemă. Eu mi-aş dori să existe o societate în care să fie consumate mai multe legume, fructe, lactate de bună calitate, fireşte, lapte pasteurizat şi nu nepasteurizat pentru a evita riscul de infecţie. Şi nu în ultimul rând, atenţie, atunci când vorbim de riscul cardiovascular, vorbim de consumul de carne, în primul rând de grăsime animală”, a declarat dr. Valeria Herdea.

sursa: ziarulunirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus