Ţara ai cărei locuitori şi-au declarat pasiunea pentru nudism vine în ajutorul acestora şi le oferă, în mijlocul oraşului, spaţii special amenajate pentru cei care vor să rămână în costumul lui Adam, sau al Evei, într-o zi cu soare.

Rezidenţii din Munchen, cel de-al treilea oraş ca mărime din Germania, vor beneficia de şase spaţii speciale pentru nudişti în timpul sezonului cald. Potrivit TheAtlanticCities.com, cele şase „Zone Urbane pentru Nudişti” sunt localizate în parcuri, oferind intimitate doritorilor, dar şi acces uşor, fiind foarte aproape de centrul oraşului. Zonele au fost introduse după ce legile care controlau nudismul în oraşul bavarez au „expirat”, anul trecut, ceea ce a uşurat cu mult introducerea noilor spaţii.

Până şi Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a împărtăşit plăcerea nudismului, cel puţin în tinereţe, după cum s-a putut observa într-o imagine publicată în presă anul trecut. Renumitul parc public al oraşului, Grădinile englezeşti, este vizitat de aproape 60 de ani de iubitorii de natural, fiind prezent şi pe site-ul dedicat nudiştilor, naturisttravel.net, drept un loc ce trebuie văzut. De la originile mişcării naturiste moderne la zboruri cu avionul şi hoteluri pentru nudişti, multe s-au scris despre plăcerea germanilor de a-şi da hainele jos în public. Pentru o mare parte a populaţiei oraşului München, această pornire stă în ADN-ul ei.

nudisti 2

„Odată ce a ieşit soarele, vei găsi locuitorii oraşului München – indiferent de vârstă, formă sau dimensiune – afară, bronzându-se în cel mai natural fel cu putinţă. Este considerată a fi cea mai potrivită evadare de stres, la ora prânzului, dar şi modul ideal de a petrece weekendul cu familia, într-o atmosferă jovială şi relaxată”, se arată în continuare.

„Pentru că suntem în Germania, nu este nicio ruşine că toată lumea este goală. Parcul se numeşte Grădinile englezeşti datorită stilului de horticultură, în niciun caz ca o ironie la adresa pudibonderiei britanice.”

Germania are o tradiţie culturală care caută să ofere evadarea din artificialul şi stresul cotidian al vieţii de oraş şi care propune întoarcerea la natural. Văzut în această lumină, dezbrăcatul în public este o renunţare voluntară la masca grea, purtată zilnic. Locurile în care acest lucru este permis sunt locurile armistiţiului, unde există o înţelegere generală ca oamenii să se scutească reciproc de controlul fizic şi evaluare, spune Feargus O’Sullivan, reporter special AtlanticCities.com.

SURSA: www.adevarul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus