Nimeni nu înțelege ce a fost în capul lui Bogdan Tîmpău, care a participat la sceneta lui Viorel Arion.

Viorel Arion l-a convins pe co-președintele PNL Hunedoara, Bogdan Țîmpău, că este pe cale să dea lovitura politică a începutului de an. Cei doi au convocat presa hunedoreană la o întâlnire, duminică dimineață. La ora programată, în sediul PNL Deva se aflau nu numai jurnaliștii hunedoreni, ci și aproximativ 20 de persoane, venite de la Hunedoara.

Ziariștii s-au lămurit imediat care e motivul invitației: Viorel Arion urma să se laude că Ion Orășanu a trecut de partea sa. Mai mult, că acesta nu a venit singur în PNL, ci cu o adevărată armată de social-democrați sătui de „politica pe care o face PSD”.

Cine este Ion Orășanu, omul cu două ghiuluri

Orasanu 2 ghiuluriEi bine, este (sau mai bine zis, a fost) președinte al unei organizații de cartier a PSD din Hunedoara, localizată în Micro 5. Mai exact, este pesedistul care a refuzat să intre în Consiliul Local (ales fiind pe lista USL din partea PSD) invocând motive medicale. Motive care nu-l împiedică să facă politică în continuare. Dar nu la PSD, ci la PNL.

Coincidență sau nu, refuzul lui Ion Orășanu de a face parte din consiliul local facilitează intrarea în forul legislativ a următorului candidat de pe lista USL: Lucian Gherman, unul din apropiații deputatei Carmen Hărău. 

CITEȘTE AICI cine este LUCIAN GHERMAN

Cetățeanul Ion Orășanu a declarat că s-a înscris în PNL și că va mai fi urmat și alți PSD-iști. Întrebat de ce a făcut acest pas, fostul social-democrat a răspuns: „Vreau să continui munca mea cu Partidul Național Liberal. Am luat această decizie. Motivul: nu mai mă regăsesc în Partidul Social Democrat.” Culmea, Ion Orășanu nu se mai regăsește în PSD taman înaintea alegerilor locale. 

După ce i-a trimis pe cei 20 de „combatanți” la mașini pentru a se întoarce la Hunedoara, primarul Hunedoarei a ținut să prezinte lista investițiilor pe care le va realiza Primăria în acest an, „cu sprijinul domnului Orășanu.” Întrebat concret în ce constă sprijinul noului venit în partid, Viorel Arion a răspuns: „Domnul Orășanu este un om care se implică foarte mult în dezvoltarea…, deci dânsul locuiește într-o zonă pe care eu am amintit-o aicea (lista investițiilor, n. red.) și, din punct de vedere politic, este un câștig.” Cu alte cuvinte, fostul PSD-ist nu va pune umărul la realizarea proiectelor (nu are cum!), dar va face propagandă actualului primar.

Evenimentul de duminică a fost girat cu prezența sa de co-președintele județean Bogdan Țîmpău, care a felicitat echipa Viorel Arion & Carmen Hărău, lăudând „povestea de succes a administrației din Hunedoara.”

În momentul în care Ion Orășanu a refuzat să intre în consiliul local, zvonurile care au circulat prin Hunedoara dădeau ca sigură apropierea sa de oameni din PNL (Viorel Arion și Carmen Hărău) însă, atunci, fostul pesedist a negat aceste informații.

“Mutarea” de astăzi a liberalilor adâncește conflictul dintre declarațiile și acțiunile clasei politice. Dacă, la nivel de discurs, PNL și PSD clamează dorința de înnoire, de regenerare a partidelor, în teritoriu continuă goana după voturi, trădările și aranjamentele care au condus, de fapt, la nivelul de încredere deplorabil al politicienilor în ochii oamenilor.

Poate că a venit vremea ca oamenii politici în general și primarii în special, să se preocupe de agenda reală a oamenilor: locuri de muncă, investiții finanțate cu bani europeni etc., și mai puțin de transferuri politice înaintea alegerilor.

CONFERINȚA DE PRESĂ AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus