Garda Apulum, dacii și romanii, trupa de reenactment istoric revin la Alba Iulia în 2023, cu un nou sezon. 

Vineri, 21 aprilie 2023, ora 18.00, în fața Porții IV a Cetății Bastionare Alba Carolina, Garda Apulum va da startul unui nou sezon, al spectacolelor de reconstituire istorică antică.

Astfel, Garda Apulum va fi prezentă în fiecare zi de vineri din luna aprilie, de la ora 18, apoi începând cu luna mai până în septembrie, de la ora 19, în tradiționala de acum locație, pentru a încânta publicul cu spectaculoasele lecțiile vii de istorie.

De precizat, că această trupă, care e formată din voluntari albaiulieni, care compun formațiunile Legiunea XIII Gemina, Ludus Apulensis, Lupii Apovlonvlvi și Magna Nemesis, promovează prin acțiunile de reenactment, patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.

Activitatea lor are la bază un proiect de reconstituire istorică antică inițiat de de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în anul 2012 și coordonat de istoricii locali.

Spectacolele de vineri sunt organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Dacă la Alba Iulia se poate, oare în județul Hunedoara ce ne lipsește? De avut, avem cele două Sarmizegetuse, un muzeu, în curând două muzee ale civilizațiilor dacice și romane, avem și instituțiile primăriei și consiliului județean. Ce nu avem?

Urmărește VIDEO – Garda Apulum, spectacole de reconstituire istorică la Alba Iulia :

reconstituire 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus