Aleşii locali, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii locali şi judeţeni nu vor putea ocupa aceste funcţii mai mult de două mandate succesive, conform unei iniţiative legislative aprobate tacit, miercuri, de Camera Deputaţilor.

Iniţiativa aparţine deputaţilor PDL Cezar Preda şi Gheorghe Udrişte.

Proiectul prevede că nicio persoană nu poate îndeplini succesiv funcţia de primar, consilier local, consilier judeţean, preşedinte de consiliu judeţean decât cel mult pentru două mandate.

Iniţiatorii au considerat că după două mandate consecutive, aleşii locali construiesc în jurul lor un sistem politic şi instituţional local în care orice competiţie electorală locală reală devine imposibilă şi există situaţii concrete în care monopolul unei persoane sau a unui grup de persoane din jurul acesteia asupra resurselor unei comunităţi a dus la acuzaţiile de nepotism, conflict de interese sau corupţie.

Proiectul a fost adoptat tacit, deoarece termenul de dezbatere şi vot final din 15 octombrie a fost depăşit.

Camera Deputaţilor este prima camera sesizată, Senatul este for decizional.

mediafax.ro

2 răspunsuri

  1. albu_lucian8@yahoo.com' Albu Lucian spune:

    Cred ca este ceva normal, daca si vicepresedintii cj si viceprimarii, vor fi alesi precum presedintii si primarii, lucrurile vor intra intr-o normalitate fireasca.

  2. ABSOLUT NORMAL SI CORECT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus