Mandatul de primar al lui Mircia Muntean, primar ales al municipiului Deva, a fost contestat în instanță de către Petru Mărginean, primarul în exercițiu al orașului.

Mărginean nu contestă rezultatele alegerilor pentru funcția de primar. În plângerea formulată, el a cerut justiției să lămurească situația lui Muntean, condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, la 4 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani, precum și plata în solidar a peste 330.000 de dolari. În plus, în data de 10 iunie, Mircia Muntean a fost condamnat pe fond la 2 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, la care se adaugă cei 4 ani cu suspendare, ceea ce duce la o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Cererea lui Mărginean se judecă miercuri, 22 iunie, la Judecătoria Deva, în camera de consiliu. Indiferent de decizie, hotărârea poate fi contestată.

Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva între 1996 și 2012 și a câștigat acum alegerile pentru un nou mandat. Condamnarea la 4 ani cu suspendare este pentru abuz în serviciu, comis în urma unui schimb ilegal de terenuri în primul mandat al lui Muntean. În plus, dacă se va întoarce la Primărie, el va plăti din îndemnizația de primar prejudiciul pe care instanța l-a obligat să-l achite. Din suma de 3,5 milioane de lei, pe care Muntean trebuie să o plătească în solidar, el a achitat doar 44.434 de lei din îndemnizația de deputat, având poprire pe o treime din venitul obținut lunar ca parlamentar.

7 răspunsuri

 1. Petrut, nu vrei sa pricepi: Deva nu te vrea…doar Monalise, frații și …pana mea am și uitat cum îl cheamă…Antena1 e aici?

  • Monalise Hihn spune:

   Sincer, prostia dumneavoastră mă înduioșează! Să aveți o zi minunată! Și nu mai fiți eunuc, semnați cu nunele dumneavoastră real. Noi știm oricum cine sunteți!

  • mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

   Bravo!!!!Asta este adevarul,Petrica,de ce nu accepti infrangerea,”daca voi nu ma vreti,eu va vreau”PNL-ul va pierde mult si la nivel national,din cauza dezamagirii populatiei de care Iohannis ,plus ca l-a mancat limbs pe Iohannis si avorbit ce nu trebuie,si anime ca vrea partidul meu,guvernul meu…….casele mele……primarul meu Lumea s-a ingrozit si a zis :asta ne duce inapoi la totalitarism .si asa lumea numai vrea sa auda de PNL !!!!!!??

 2. Exact, ce mama naibii te tot agiti, mai Peterut. Deva clar nu te mai vrea, sa nu crezi ca in cazul in care vor fi alegeri, votantii lui Mircia vor vota cu tine, mai Peterut !

  • mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

   Ma bucur ca Judecatoria Deva,a luat o hotarare inteleapta,ma bucur ca intr-o tara majoritar ortodoxa ,ca intr-un oras ,Deva,majoritar ortodox ,populatia si-a ales un primar crestin-ortodox ,nuz am mimic cu nici o confesiune religioasa,dar odata fripti cu Iohannis,suflam si-n iaurt ,fiindca,Iohannis nici macar nu-l are pe Dumnezeu ,sa deschidem bine ochii de acum si sa alegem omul care reprezinta majoritatea si care este un crestin-ortodox cu adevarat,un bun gospodar……!!!!!!!Domnul primar,Mircia Muntean ,abia astept sa va felicit si sa ne apucam de lucru cu totii ,pentru un nivel de trai la standarde europene ,nu numai la preturi ,ci si la pensii si salarii ,pentru un oras curat,frumos ……Doamne it I multumesc!Doamne fii cu noi!Amin!

 3. opinia.cetateanului@facebook.com' Daniel S. spune:

  Judecătoria Deva ne confirmă că putem să ne suim liniștiți la volan după ce bem, fără repercursiuni prea grave, că oricum iese cu suspendare, cel puțin în orașul nostru. Bravo Mircia, bravo Judecătoria Deva!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus