Cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în perioada 15-18 mai la Vilnius în Lituania, a adus în județul Hunedoara o binemeritată mențiune obținută de decebalistul Petru Cosmin Vraciu. Concursul din acest an, dedicat unui mare filosof al dialogului, Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanţi din 41 de state.

Competiţia a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat la toate cele 21 de olimpiade organizate.

Petru Cosmin Vraciu, pregătit și îndrumat de doamna profesoară Elena Lupșa, nu se află la prima performanță de acest fel, tânărul obținând o mențiune și anul trecut la Olimpiada Internaţională de Filozofie desfăşurată în Danemarca. După examenul de Bacalaureat şi admiterea la facultate, Cosmin  va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Lectură.

“Decebalistul Petru Cosmin Vraciu a confirmat încă odată că numele Colegiului Naţional Decebaldin Deva rezonează cu inteligenţă, entuziasm, cutezanţă, perseverenţă, devotament, onoare şi mai presus de toate puterea de a urma cu statornicie şi de a împlini un ideal”, a declarat prof.dr. Florin Ilieș, directorul Colegiului Național Decebal din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus