Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, dar că a observat în ultima vreme o schimbare de atitudine la nivelul instituţiilor statului.

Precizările au fost făcute în contextul în care proiectul de lege pentru care Guvernul vrea să-şi asume răspunderea prevede impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate.

“Vreau să vă anunţ cu tristeţe că avem cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, peste 10% din PIB, respectiv 160 de miliarde de lei. Asta este realitatea. Nu este singura măsură (impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate, n.r.). Sunt foarte multe măsuri pe combaterea evaziunii. Şi am văzut, în presă, în ultimul timp, că nu se mai joacă nimeni – instituţiile statului, Ministerul de Interne – a început nimeni să nu se mai joace în ceea ce priveşte drogurile şi evaziunea fiscală. Cred că e un început corect”, a spus premierul, în cadrul unei conferinţe de presă.

În contextul grevei de la CFR, Ciolacu a subliniat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă presupune nu doar obţinerea de fonduri europene, ci şi reforme şi reorganizări.

“Am intrat într-o zonă de construcţie, împreună şi cu liderii şi cu responsabilii, atât de la CFR Călători, cât şi de la CFR SA. Spunea domnul ministru al Transporturilor de 1.300 de garnituri din fonduri europene. Aici greşim noi şi nu spunem, mereu, de unde este această sursă. Toate aceste investiţii sunt din fonduri europene. Din PNRR. Dar PNRR nu înseamnă numai bani. Înseamnă şi reforme. Iar discuţiile pe care le avem împreună, asumate, şi cu liderii de sindicat şi cu toată lumea – trebuie să vină şi măririle de salarii la pachet cu reforme şi cu reorganizări. Asta e calea corectă pe care trebuie să o urmăm”, a precizat premierul.

Sursa: Agerpres

Un răspuns

  1. laurentiunistor@cdep.ro' Arion Victor spune:

    Sa mori tu !?!!!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus