Peste o mie de iubitori ai muzicii Folk sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la un inedit festival, derulat în memoria îndrăgitei cântăreţe de muzică uşoară, Tatiana Stepa.

Festivalul naţional de muzică Folk „Cântec pentru prieteni”, aflat la cea de-a treia ediţie, va aduce în faţa publicului din Petroşani interpreţi de renume ai acestui gen muzical, consacraţi pe plan naţional. Spectacolele vor fi susţinute în premieră în aer liber, în zona de agrement Brădet.

Vineri, 22 august, începând cu ora 17.00, vor interpreta pentru publicul din Valea Jiului: Vasile Mardare, Eugen Avram, Florin Thomits, Florentin Budea, Raluca Cismariu, Florin Paul Carmen, Felicia Pop, Lavinia Ghiura şi Ioana Ruxandra. La spectacole va lua parte şi dirijorul ansambului Casei de Cultură „Drăgan Muntean” din Deva, profesorul Gheorghe Cîlţea.

Sâmbătă, 23 august, vor veni la Petroşani: Mircea Vintilă, Adrian Beznă, Grup Folk Orizont, Valentin Moldovan, Adrian Mărgineanu, Cătălin Stepa şi Ovidiu Mihăilescu. La eveniment vor fi prezenţi şi poeţii Clara Mărgineanu şi Sorin Poclitaru.

Intrarea la festival va fi liberă, iar organizatorii se aşteaptă la un număr mare de participanţi. Potrivit acestora, zeci de persoane din Gorj şi-au anunţat deja intenţia să ia parte la eveniment.

Festivalul „Cântec pentru prieteni” este organizat de Cristian Pustai şi Stelian Zanet, cu sprijinul Consiliului Local Petroşani.

Tatiana Stepa, una dintre cele mai cunoscute interprete de muzică folk din România, a încetat din viaţă la vârsta de doar 46 de ani, răpusă de o boală incurabilă. Artista a fost şi rămâne foarte îndrăgită în rândul publicului din Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus