Termenul de execuție este de 34 luni

UMB va începe la 1 martie lucrările pentru lotul lipsă din Autostrada A 1 Lugoj – Deva, a anunțat la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Secțiunea lipsă de pe A 1 Lugoj-Deva are o lungime de aproape 10 kilometri din care 2 kilometri reprezintă tunelurile (galerie dublă).

,,La 1 martie urmează să înceapă lucrările la tunelurile de pe secțiunea E a autostrăzii Lugoj – Deva. ” a transmis Sorin Grindeanu.

Datele oficiale arată că, termenul de execuție este de 34 de luni, prin urmare dacă se emite Autorizația de Construire și se dă ordinul pentru începerea lucrărilor în martie 2024 termenul de finalizare ar fi decembrie 2026. Ministerul Mediului a dat avizul pentru defrișarea a 18 hectare de pădure pe traseul lotului 2 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva la sfârșitul lunii decembrie 2023.  Până acum, constructorul a făcut doar lucrări pregătitoare și, parțial defrișări după cum Economedia a explicat aici.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Margina (Timiș) – Holdea (Hunedoara) a fost semnat în octombrie 2022 cu Asocierea UMB (România) – EuroAsfalt (Bosnia Herțegovina), în asociere, pentru experința pe tuneluri, UMB neavând tunel în portofoliu. Ordinul pentru începerea proiectării s-a dat pe 5 decembrie 2022, iar în noiembrie 2023 UMB avea termen pentru predarea proiectului tehnic pe baza căruia să se dea Autorizația de Construire.

Termenul de execuție este de 34 luni.

Sursa: Economedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus