Mircia Muntean este născut în 28 aprilie 1963, la Simeria. A fost electrician în Combinatul Siderurgic de la Hunedoara până când a devenit primar, absolvent al Institutului de Subingineri Hunedoara în 1987, apoi în anul 2000 și-a încheiat studiile, devenind inginer.

Mircia Muntean a adunat de-a lungul celor patru mandate mai multe diplome universitare și de masterat.

Între 1996 și 2012 a fost primarul municipiului Deva, iar din 2012 – deputat.

A fost membru PNL, UNPR, PDL, PSD și acum PSRo.

În septembrie 2013 a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și plata în solidar a sumei de 333.743 USD sau echivalentul în lei al acestei sume la data plăţii efective, la care se adaugă dobânda de referinţă a BNR, calculată de la data de 25.03.1999 până la data plăţii integrală a debitului către partea civilă.

La 5 zile după ce a fost ales primar pentru a cincea oară, Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamnă la 2 ani de închisoare cu executare, pe fond, pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, la care se adaugă și cei 4 ani la care a fost condamnat anterior, astfel că sentința a fost de 6 ani de închisoare cu executare. Muntean a făcut apel.

De astăzi, după ce Muntean va depune jurământul, o treime din îndemnizația sa va fi poprită, ca să achite prejudiciul creat în primul său mandat de primar.

10 răspunsuri

 1. valentincornea@yahoo.com' valentin cornea spune:

  Si-a incheiat finalizarea sau si-a finalizat incheierea ???

 2. Atat imi permit sa spun:
  -Acesti cetateni ,care au ales un om cu atatea probleme , oare suntt constienti de alegerea facuta ???????

  • mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

   Dar ,tu crezi ca esti fara de pacat in fata lui Dumnezeu ??????Poate esti mai pacatoasa ca el!!!!ASA ca numai arunca cu pietre in el!

 3. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Ma bucur pentru Mircia Muntean,PRIMAR ,all Devei !!!!!

 4. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Felicitari !!!!!llMircia,data nasterii tale,28 aprilie,este aceeasi cu data nasterii celui de-al treilea nepotel,al meu,Daniel,care peste 4 zile ,implineste un anisor si doua luni !!!!!!Mircia,nadejdea in Dumnezeu in continuare ,el este judecatorul suprem,nu deznadajdui ,EU ma voi ruga in continuare la parintii:Arsenie Boca ,Justin Parvu si Dumnezeu sa faca Dumnezeu dreptate,nu cei care arunca ,cu pietroaie in tine si ei sunt mult mai pacatosi ca tine,Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!PNL-ul ,va disparea,ca partid politic,este un partid slab,de nimic bun,.IAR la Pertru Margineanu nu ma asteptam sa aiba o asemenea atitudine,in loc sa fie fair-play,ca intr-o competitie sportiva,sa-si felicite si imbratiseze adversarul ,care a castigat ,el il da in judecata !!!!!!!RusineeeeeereePatrut!!!!!!!

 5. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Felicitari !!!!!!!?Mircia!!!!!!!!!!Degeaba -si scot dusmanii coltii !!!!!!Dumnezeu este cu noi,intelegeti neamuri si va plecati,caci cu noi este Dumnezeu !!!!!!!

 6. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Felicitari Mircia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. @Badila Maria: de ce nu-l iei acasa sa va rugati impreuna si sa nu mai scrii prostii pe aici?

 8. mariabadila1956@yahoo.com' maria badila spune:

  Tu esti popa-prostu???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus