Din închisoare, fostul primar al municipiului Deva Mircia Muntean a făcut apel după ce un complet de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins cererea de revizuire a dosarului în care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Totodată, luni, 12 iunie, ÎCCJ i-a respins și o cerere de sesizare a Curții Constituționale.

„Respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.453 alin. 1 lit f Cod procedură penală formulată de revizuentul Muntean Mircia. Cu apel în 48 ore de la pronunţare, numai în ceea ce priveşte dispoziţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de revizuire formulată de revizuentul Muntean Mircia împotriva sentinţei penale nr.703 din 17 iulie 2013, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.1634/300/2005. Obligă revizuentul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 65 lei, rămâne în sarcina statului. Cu apel în 10 zile”.

Apelul se va judeca de către un complet de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Mircia Muntean a fost condamnat definitiv în septembrie 2013 de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux. Instanța supremă a admis acțiunea civilă formulată de statul român reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice și i-a obligat pe Mircia Muntean și Iosif Claudiu Man (în calitate de moștenitor al inculpatului Iosif Man — decedat) la plata sumei de 333.743 USD sau echivalentul în lei, la care se adaugă dobânda de referință a BNR, calculată de la data de 25 martie 1999 până la data plății integrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus