Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a formulat o cerere de graţiere, iar documentul a fost depus la Cotroceni de soţul acesteia, Tiberiu Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

“Motivele principale sunt cele umanitare şi cele medicale, legate de starea de sănătate. Cererea a fost făcută de soţia mea şi am depus-o eu. Am depus toate documentele pe care le-am avut la dispoziţie şi documentele medicale ale copiilor noştri. Starea ei de sănătate nu are nicio îmbunătăţire. În ultima perioadă au apărut şi afecţiuni pe care nu le-a avut înainte”, a declarat Tiberiu Ridzi, la Antena 3.

Monica Iacob Ridzi se află în prezent la spitalul Penitenciarului Rahova. Posibilitatea depunerii unei cereri de graţiere a fost luată în calcul încă de la condamnare. Preoții din Petroşani au fost convocaţi de primarul Tiberiu Ridzi la o ședință de taină, în care le-a dat misiunea de a strânge semnături pentru grațierea soției cu ajutorul enoriașilor care vin la Biserică.

Fostul ministru suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie. Mai mult, aceasta are doi copii mici: o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi un băiat de 5 ani.

stiripesurse.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus