Monumentul ridicat în centrul istoric al Devei în cinstea fostului principe al Transilvaniei Acațiu Barcsay, va fi demolat!

În ultimii doi ani, monumentul a făcut obiectul unor controverse care s-au clarificat în instanţă. Curtea de Apel Alba Iulia a decis că monumentul trebuie demolat întrucât a fost amplasat în centrul istoric al Devei fărăforme legale.

Cine a militat pentru demolarea monumentului?

Deveanul Constache Rahoveanu Aoanei a prezentat luni la rând documente care confirmă că monumentul a fost amplasat în centrul istoric al Devei fără a avea toate avizele legale. Costache Rahoveanu Aoanei a mers în instanţă cu teza sa, punctul forte al acţiunii în Justiţie fiind un aviz dat de Ministrul culturii cu 4 zile înainte ca acesta să fie solicitat. Protestatarul mai susține că și administraţia deveană de la acea vreme a acționat ilegal atunci când a semnat autorizația de construcție fără a avea aprobarea Consiliului Local al municipiului Deva.

Costache Rahoveanu Aoanei susţine că acest monument a fost ridicat încălcându-se legea monumentelor de for public, cea a patrimoniului cultural, administrației publice, legea autorizărilor de construcție și de urbanism.

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean a anunţat că a semnat deja dispoziţiile de demolare care urmează să fie puse în practică de angajaţii primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus