Noua conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara a explicat de ce a decis rezilierea contractului încheiat de fosta conducere cu firma suspectată de DNA că ar fi virat fonduri publice în trustul media controlat de Mircea Moloţ.

Conducerea CJ Huneodara susţine că societatea comercială cu care a fost încheiat contractul referitor la asigurarea serviciilor de publicitate media (presa scrisă și radio) nu şi-a îndeplinit una din principalele obligaţii contactuale.

Obligația contractuală la care se face referire este următoarea: ”Autoritatea contractantă se obligă să asigure, inclusiv pe parcursul îndeplinirii contractului, accesul publicului cel puțin la următoarele informații: destinatarii finali ai fondurilor de publicitate, criteriile de alocare a acestor fonduri, sumele alocate fiecărui beneficiar final și termenele de îndeplinire a prevederilor contractuale. În acest sens autoritatea contractantă are obligația de a deține informații actualizate cu privire la modul de îndeplinire a contractului, iar contractantul are obligația de a i le pune la dispoziție, la cerere.”

Cu alte cuvinte, în luna decembrie 2014, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Consiliul Județean Hunedoara a primit o cerere din partea unui solicitant prin care se cereau tocmai aceste informații. CJ Hunedoara a emis o adresă oficială prin care s-a solicitat firmei FABIMAR PRESTCOM SRL să comunice o situație privind destinatarii finali ai fondurilor de publicitate, criteriile de alocare a acestor fonduri și sumele aferente fiecărui beneficiar în parte. Potrivit conducerii CJ Hunedoara, în răspunsul primit, în luna ianuarie 2015, se regăsesc doar destinatarii finali ai acestor fonduri.

CITEŞTE ŞI: Punct final pentru încă o inginerie financiară marca Moloţ

Prin urmare, conducerea administraţiei judeţene, în calitate de autoritate contractantă a decis încetarea acordului cadru de plin drept pentru neîndeplinirea obligației contractuale de către S.C. FABIMAR PRESTCOM SRL Hunedoara, începând cu data de 17.02.2015.  

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus