Noua societate de transport local din municipiul Hunedoara „înghite” un miliard de lei vechi din bugetul local ca subvenție.

În vreme ce Primăria Deva se pregătește să atragă fonduri europene pentru a înființa un serviciu de transport public local modern și civilizat, în Hunedoara, firma înființată de primar trăiește din subvenții de la buget.

Primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, nu a înțeles nici acum că transportul local în regim propriu nu este rentabil. Cu toate acestea, refuză să externalizeze acest serviciu, așa cum fac toate administrațiile care nu își permit să arunce banii publici pe fereastră.

După ce a simțit gustul amar al falimentului cu SC ECO SID SRL, societate care a asigurat serviciul de transport public de persoane și care, pentru că funcționa în pagubă, a avut nevoie de subvenții în valoare de 6 miliarde de lei vechi, primarul a decis să repete experimentul nefericit. De această dată, Viorel Arion a convins consiliul local să aprobe înființarea unei noi societăți: SC PRIM TRANSPREST SRL, al cărei acționar majoritar este municipiul Hunedoara. Firma, condusă de un apropiat al familiei Arion, a preluat parcul auto de la falimentara ECO SID și a primit în sarcină transportul public de persoane.

După numai câteva luni de activitate, reprezentanții SC PRIM TRANSPREST SRL s-au adresat consiliului local pentru a obține o subvenție lunară, pentru a acoperi pierderile! Cu alte cuvinte, nu numai că această societate prestează un serviciu public fără să producă profit, dara are nevoie de bani de la bugetul local pentru a supraviețui.

În luna noiembrie 2015, consiliul local a aprobat acordarea subvenției, iar în decembrie a aprobat primii bani pentru acoperirea pierderilor înregistrate în luna a 11-a. Este vorba despre suma de 30.381,30 lei. Sigur, nu este o sumă mare, dar așa a început și ECO SID.

Acum, SC PRIM TRANSPREST SRL cere aproape dublu pentru a acoperi peierderile înregistrate în luna decembrie, adică 50.092 lei. Solicitarea s-a transformat într-un proiect de hotărâre care va fi dezbătut vineri, în ședința Consiliului Local.

În total, în numai două luni, firma pe care Viorel Arion se încpățânează s-o țină în brațe pe banii hunedorenilor, „înghite” 80.000 de lei.

Un răspuns

  1. pai doar asa poate sa fure si mai mult , ca doar fata lui studiaza prin londra ce dracu !!! aia doar sta si tati sa trimita bani , din buzunarul fraierilor !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus