Instanța de la Judecătoria Deva a decis ca mandatul de edil șef al lui Mircia Muntean, primar ales al municipiului Deva, să fie validat.

Petru Mărginean, primarul în exercițiu al orașului, a contestat validarea mandatului de primar al lui Muntean și a cerut justiției să lămurească situația. Muntean este condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, la 4 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani, precum și plata în solidar a peste 330.000 de dolari. În plus, în data de 10 iunie, Mircia Muntean a fost condamnat pe fond la 2 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, la care se adaugă cei 4 ani cu suspendare, ceea ce duce la o pedeapsă de 6 ani de închisoare.

Decizia de astăzi nu este definitivă. Ea poate fi contestată la Tribunalul Hunedoara.

Mircia Muntean a fost primar al municipiului Deva între 1996 și 2012 și a câștigat acum alegerile pentru un nou mandat. Condamnarea la 4 ani cu suspendare este pentru abuz în serviciu, comis în urma unui schimb ilegal de terenuri în primul mandat al lui Muntean. În plus, dacă se va întoarce la Primărie, el va plăti din îndemnizația de primar prejudiciul pe care instanța l-a obligat să-l achite. Din suma de 3,5 milioane de lei, pe care Muntean trebuie să o plătească în solidar, el a achitat doar 44.434 de lei din îndemnizația de deputat, având poprire pe o treime din venitul obținut lunar ca parlamentar.

7 răspunsuri

 1. abc@abc.ro' gheorghe spune:

  Deveni apucativa toti de furat.Dupa judecatoria Deva condamnarea este o virtute.Jigodii cu totii.

 2. cetateanue@gmail.com' Zdrampâr Fitil spune:

  Șmenuri, șușanele, aranjamente de tip comunist!

 3. mariabadila1956@yahoo.com' Badila Maria spune:

  Greu mai acceptati infrangerea!!!!!!!!nimeni nu este vesnic ales !!!!!!!!

 4. Totusi Deva nu are Oameni ? 🙁

 5. asa oameni ,asa primar !
  si noi , indraznim sa ne dorim sa schimbam ceva in tara asta .
  dar cum sa schimbam, daca votam un hot condamnat ?
  suntem condamnati si noi , sa repetam aceleasi greseli la infinit fara sa invatam ceva din ele !

 6. emigranta de12ani din Rumania in España estafada si vinduta sclava de autoridade . miau destrus bancile si autoritatile copii si pe mine neau violat toate drepturile si mie si fiului meu l

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus