Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă și o alta de Cod Portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă, ambele fiind valabile în intervalul 04 aprilie, ora 10:30 și 05 aprilie ora 14:00.
Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 08 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, predominant ninsori, intensificări ale vântului
Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8-12 grade sub mediile multianuale.
În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45-55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, predominant ninsori și strat de zăpadă
Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h.
La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.
Notă: În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.
COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 04 aprilie, ora 10:30 – 05 aprilie, ora 14
Fenomene vizate: ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă
Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1.400 m
În cea mai mare parte a Moldovei și în Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1.400 m va continua să ningă, temporar viscolit (rafale de peste 55-65 km/h) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus