Tăierile de arbori sesizate de locuitorii din zona Pădurii Bejan au determinat administrația locală să ia urgent măsuri. Primăria a dispus Poliției Locale să efectueze un control în zonă pentru a stabili exact dacă această activitate intensă desfășurată de câteva zile este una legală.
Foto: Manolin Miță

În urma controlului s-a contat că tăierile de arbori se desfășoară pe o suprafață de pădure ce nu face parte din aria protejată, pădure aflată în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Regia a scos la licitație exploatarea acestei porțiuni forestiere, iar contractul a fost câștigat de o societate comercială din județul Alba. Reprezentanții Poliției Locale au dispus ca administratorul firmei să prezinte toate documentele doveditoare privind legalitatea exploatării lemnului. Societatea comercială din județul Alba este obligată ca până la data de 15 mai, ora 9.00 să prezinte organelor de poliție toate documentele doveditoare.

3FOTO: Susai Nicoleta

În urma controlului, oamenii legii au stabilit că zona protejată a Pădurii Bejan nu a fost afectată, iar administrația locală nu are alte responsabilități în privința terenului forestier în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus