Boxerul hunedorean, Cosmin Gîrleanu, a reușit să obțină a doua victorie la profesionişti. Hunedoreanul a câştigat, clar, disputa cu Jesus Flores, într-o gală care a avut loc la Guadalajara, în Mexic. Gîrleanu a primit decizia în unanimitate după cele şase reprize ale meciului desfăşurat la categoria semimuscă.
Plecat de la clubul din municipiul Hunedoara, în Mexic, pentru a-şi construi o carieră la profesionişti „El Mexicanito” a vorbit despre ce a găsit la peste 10.000 de kilometri de casă.
„Pot spune că m-am adaptat destul de repede la tot ceea ce înseamnă Mexic. De la ceea ce facem în ring, la pregătire, la meciuri, la stilul de viaţă şi cred că e una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat. Sunt mândru să reprezint ţara noastră şi oraşul nostru şi la mare distanţă de casă şi chiar dacă îmi e dor de familie şi de Hunedoara ştiu că trebuie să trag din greu pentru a-mi construi o carieră în boxul profesionist”, a mărturisit pugilistul descoperit de Ilie Captari.
Cosmin ştie bine ce are de făcut şi perioada următoare şi mai are fixat un alt obiectiv îndrăzneţ: „În următoarele şapte săptămâni voi urca, din nou, în ring, pentru a a rămâne în formă iar mai apoi, în iunie, voi participa la Campionatele Europene, care reprezintă, totodată, un criteriu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024!”.
În vârstă de 23 de ani, „Cozu” a fost campion mondial de juniori în 2015. Palmaresul său la amatori mai cuprinde o medalie de argint la Europenele de juniori din 2015, precum şi o medalie de argint la Europenele Under-22 din 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus