Cei de la BBC au alcătuit un top al celor mai bântuite păduri din lume - printre cele 5 păduri se află şi Pădurea Hoia-Baciu din Cluj! Descrierea pare desprinsă din filmele SF!

Cei de la BBC au alcătuit un top al celor mai bântuite păduri din lume – printre cele 5 păduri se află şi Pădurea Hoia-Baciu din Cluj! Descrierea pare desprinsă din filmele SF!
„Pădurea Hoia-Baciu din Transilvania captivează atenţia pentru motive greşite de mai bine de un secol”, scriu englezii care s-au inspirat în alcătuirea acestui top după revista americană Travel+Leisure.
„Localnicii din oraşele apropiate susţin că această pădure, ce are o poiana circulară în mijlocul ei, este un portal şi cei care trec prin ea s-ar putea să nu se mai întoarcă. Cei care au supravieţuit spun că au avut stări de anxietate şi greaţă cât au fost în acel loc. Copacii care erau în trecut drepţi şi înalţi sunt acum strâmbi şi au noduri”, scrie Mihăiţă Nagy, autorul articolului.

1588

Aokigahara din Japonia, Isla de las Munecas din Mexic, Pădurea Neagră din Germania şi Wychwood din Anglia sunt celelalte păduri nominalizate.

Anul acesta, Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă într-un top al celor mai înfiorătoare locuri din Europa și de prestigiosul cotidian britanic The Guardian, care „desfiinţează”, în schimb, Castelul Bran. „Turiştii amatori de destinaţii horror se îngrămădesc la Castelul Bran, dar fabrica de bani cu tema Dracula este de fapt mai mult un kitsch decât ceva care să îţi dea fiori reci. Pentru o emoţie autentică, mergeţi în Pădurea Hoia-Baciu, din al doilea cel mai populat oraş al României, Cluj-Napoca (Wizzair zboară direct acolo, de la Luton). Într-o ţară plină de păduri înspăimântătoare, această poiană de rău augur este subiectul a numeroase poveşti de groază, cu stafii şi apariţii de OZN-uri făcând parte din folclorul care o înconjoară, toate acestea dându-i o atmosferă de tip Blair Witch”, scrie The Guardian.

SURSA: www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus