Primarul municipiului Deva le-a reproșat operatorilor care asigură serviciul public de transport public de persoane condițiile în care devenii trebuie să călătorească. Petru Mărginean speră ca, de anul viitor, Deva să benefcieze de un sistem modern, civilizat de transport.

Dezbaterea publică a proiectului privind sistematizarea transportului public local de persoane din Deva care a avut loc astăzi, a fost marcată și de câteva momente tensionate în care, atât reprezentanții administrației, cât și cei ai transportatorilor, au venit cu reproșuri, unele îndreptățite, altele mai puțin.

Peste 70% din călători, nemulțumiți de calitatea serviciilor

Primarul Devei, Petru Mărginean, a catalogat drept „o păcăleală, o prostie” actuala concesiune a serviciului public. „Sunt cartiere întregi care nu au fost luate în seamă atunci când s-a făcut concesiunea. Primim zilnic reclamații în legătură cu starea tehnică a microbuzelor, cu atitudinea șoferilor sau cu calitatea serviciilor publice de transport”, a declarat primarul.

Afirmațiile primarului par să fie susținute de un sondaj realizat la nivelul municipiului Deva de către firma care a întocmit studiul de oportunitate pentru implementarea sistemului de management al serviciului de transport public local. Astfel, potrivit reprezentanților societății, 71% din călătorii chestionați s-au declarat nemulțumiți de calitatea și eficiența serviciului de transport. 66% și-au exprimat nemulțumirea față de confortul oferit de mijloacele de transport, iar 53% nu sunt deloc mulțumiți de siguranța oferită în timpul călătoriilor. Principala nemulțumire indicată de devenii chestionați se referă la starea vehiculelor.

Operatorii se scuză, dar vor bilete mai scumpe

Administrația din Deva intenționează să implementeze noul sistem de management de anul viitor, iar această veste le dă emoții actualilor operatori din Deva (Tirius Trans și Deva Trans). Reprezentanții celor două societăți au încercat să motiveze fiecare neajuns, de la lipsa rampelor pentru persoanele cu dizabilități, până la atitudinea șoferilor, însă nu au uitat să atragă atenția că nici prețurile nu au mai fost majorate din 2008.

Firmele care vor dori să câștige concesiunea serviciului de anul viitor vor trebuie să respecte câteva cerințe care vor implica în mod obligatoriu și cheltuieli necesare pentru achziția de mijloace de transport moderne, dotate cu climă, cu GPS și afișaj electronic. Potrivit autorilor studiului de oportunitate, pentru un transport civilizat, Deva are nevoie de 8 trasee deservite de 20 de microbuze și 5 autobuze.

Un răspuns

  1. Primarul are dreptate.Astea nu sunt mijloace de transport persoane,cu asa ceva intr-un oras resedinta de judet se duce cartofi.Daca s-ar respecta normele cerute de lege aceste tulumbe nu ar trebuii sa fie bautorizate.Mergeti in Timisoara,Alba si vedeti cum se circula.RUSINOS pt.un fost oras invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus