Ați observat că noi, românii, ne pricepem la orice?

Fotbal? Ooo, suntem cei mai buni! Stăm în tribune, scuipăm semințe (neapărat!) și îi înjurăm pe ăia din teren. „Dă-te dreacu’, aleargă, băăăă!”. Bine, dacă ar trebui să fugim o lungime de teren de fotbal, ne-am scuipa ficații.

Politică? Ha, ha! Talente înnăscute! Facem legi la colțul străzii, vrem, evident, ca totul să fie în favoarea noastră, să avem doar drepturi și nicio obligație. „Să respecte ceilalți!”. Ne dăm democrați, dar trăim cu nostalgia comunismului, când PARTIDUL dădea ordine. „Să ne dea!”, „Să ne facă!” – nu contează dacă se poate sau nu.

Medicină? Mvai! Ne oblojim urmând sfaturile primite pe internet, n-avem nevoie de medici!

Învățământ? Suntem cei mai buni profesori! Știm tot! E drept că te ia groaza când vezi cum scriu, cum gândesc cei mai mulți dintre noi!

Arhitectură și peisagistică? Waw! Suntem un mix de Antoni Gaudi, Le Corbusier, Norman Foster, Santiago Calatrava, Zaha Hadid și Louis Sullivan. Adevărul e că orașele din România arată într-un „mare” fel!

Cultură? Mamă, mamă! Câteva citate din Osho, niște poptămășisme și musai bifat un spectacol răsuflat! A, și neapărat niște manele! Deja un spectacol de muzică populară e premium!

Aș putea continua la nesfârșit. Suntem „specialiști” în orice. Strungarul (dacă mai avem) știe cum e cu mass-media, țesătoarea poate oricând da sfaturi medicale, vânzătoarea se pricepe la politică, barmanul – la arhitectură și peisagistică ș.a.m.d. Și degeaba râdem, cam așa s-a ajuns! Cu ierarhii răsturnate și cu incapabili cocoțați peste tot, în frunte. De fapt, dacă stăm să ne gândim un pic – nu cumva ne-a condus un cizmar 25 de ani? O, și îl și plângem adesea, că doar „ne dădea” – „servici”, casă și liniște, nu-i așa?! Le-am fi avut pe toate acestea dacă timp de 28 de ani nu ne-am fi crezut cei mai mari „specialiști” din lume, buricul Universului, și dacă nu ne-am fi furat singuri căciula. Și continuăm s-o facem! Temeinic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus