Ce-a mai rămas din PNL Deva, proclamată cândva cea mai puternică organizație municipală din țară a acestei formațiuni politice?

 

După pierderea alegerilor locale din iunie, PNL Deva aproape că nu mai există.

Practic, organizația a fost dată pe mână unui primar de țară, Mihai Irimie de la Șoimuș. În rest, singurul lucru care le mai rămăsese liberalilor din Deva era să cadă în genunchi în fața lui Mircia Muntean ca să-i ierte. Și au făcut-o, sperând ca voturile pe care Muntean le-a obținut la locale să se transfere candidaților pentru alegerile parlamentare.

Ce-a mai rămas din PNL Deva, proclamată cândva cea mai puternică organizație municipală din țară a acestei formațiuni politice?

În anii 90, aceasta era condusă de avocați, profesori, medici. Astăzi, în fruntea sa este Mihai Irimie, care a trecut pe la PDL și PRM. Apoi, buni sau răi, Mircia Muntean, Mircea Ioan Moloț, Tiberiu Balint și Bogdan Țîmpău au fost executați din diverse motive. Lor li se adaugă și Petru Mărginean, venit, ce-i drept, de la PC în 2014.

Acum, PNL Deva nu se mai regăsește. După locale și după ce au trecut într-o cruntă opoziție, pentru că PSRo a făcut alianță cu PSD în Consiliul Local, au găsit soluția: s-au aruncat la picioarele lui Mircia Muntean. Totul pentru voturi! Practic, PNL Deva a încetat să mai existe, fiind o anexă a PSRo, care nu rupe nici alianța cu PSD în Consiliul Local.

Simpli ridicători de mână, liberalii strâng din dinți și speră să câștige voturi la parlamentare pe baza reîmprietenirii cu Mircia Muntean. Rămâne de văzut dacă electoratul îl va asculta pe Muntean, ar fi prima oară când ar face-o. În Deva, liberalii nu au câștigat la parlamentare, terminând mereu cursa în spatele celor de la PSD.

Alegerile parlamentare vor trece, interesant de văzut cine își va asuma conducerea organizației. Deocamdată, condamnat definitiv și cu o contestație ce va fi, probabil, judecată doar anul viitor, Muntean nu se poate întoarce în PNL. Poate doar o fuziune cu PSRo îi poate spori numărul de aleși locali, dar nu îi poate aduce lideri carismatici, care să lucreze să refacă toată organizația.

Până atunci, filiala din Deva a PNL rămâne vasala lui Mircia Muntean, care e și el o copie palidă a celui care a fost cândva, pe care doar ura și greșelile adversarilor l-au readus în fruntea Primăriei municipiului Deva.

3 răspunsuri

  1. negrublacknegru@yahoo.ro' Negru Vasile spune:

    Putini dintre membrii PNL Deva realizeaza ridicolul situatiei si aceia stau retrasi, de rusine, si nu pot face nimic. De ce? Pentru ca in fruntea PNL au fost promovati mereu lingatori si pupatori care, odata ramasi fara fundurile sus-puse, nu au stiut sa gestioneze situatia si au cautat alte funduri de care sa-si lipeasca buzele. Cum sa fie altfel cand promovezi pentru functia de consilier oameni care nu-si pot gestiona nici macar putina avere personala si au datorii imense Asociatia de proprietari? Lipirea de un condamnat nu face altceva decat sa aduca prejudicii imaginii PNL, dar nesimtitilor nu le pasa de asta, spera doar sa mai poata “suge” ceva. O sa le dea….

    • Aveți dreptate domnule Vasile, au fost promovate toate nonvalorile, nu mai departe uitați-vă la termocentrala Mintia, acolo fiind promovat ca director unul care spun gurile rele este rudă cu un fost președinte de consdiliu județean. Pe lângă faptul că nu a excelat în nici un domeniu, noul director a trimis în șomaj vreo 450 de energeticieni, pregătindu-se să mai trimită încă o serie în 2017. Cu economiile realizate la fondul de salarii, prin trimiterea celor câteva sute, directorul susținut de PNL a mărit lefurile apropiaților.

  2. Vasile ai perfecta dreptate.Confirmarea va fi rezultatul alegerilor,sigur CATASTROFAL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus