Actriţa Angela Bassett a intrat marţi în istoria premiilor Academiei de film americane după ce a devenit prima vedetă din universul cinematografic Marvel nominalizată la Oscar într-o categorie de interpretare, graţie rolului său din filmul ”Black Panther: Wakanda Forever”, în care o interpretează pe regina Ramonda, potrivit Reuters.

După ce a fost nominalizată în categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar”, Angela Bassett a adus un elogiu personajului pe care îl interpretează în acea peliculă.

”Regina Ramonda din ‘Wakanda Forever’ este un personaj care m-a impresionat, pentru că e mamă şi e un lider care trebuie să se îngrijească de o naţiune în doliu, dar şi de familia ei îndoliată”, a precizat actriţa americană.

Angela Bassett este favorită pentru obţinerea unui trofeu la ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 12 martie, după ce a obţinut deja un Glob de Aur şi un premiu Critics Choice pentru acest rol. Pelicula “Black Panther: Wakanda Forever” a obţinut alte patru nominalizări, inclusiv în categoriile ”efecte vizuale” şi ”costume”.

Angela Bassett a mai fost nominalizată la Oscar în 1994, la categoria ”cea mai bună actriţă în rol principal”, după ce a portretizat-o pe Tina Turner în filmul biografic ”What’s Love Got To Do With It”.

”Black Panther: Wakanda Forever”, o continuare a filmului “Black Panther” din 2018, a obţinut încasări de aproximativ 330 de milioane de dolari din vânzările de bilete şi a stabilit un record de box-office în luna noiembrie în Statele Unite şi Canada.

În acest sequel, regele T’Challa moare la începutul filmului, o modificare de scenariu realizată după ce actorul Chadwick Boseman a murit de cancer în 2020 la scurt timp după începerea filmărilor.

Marvel a decis să nu distribuie un alt actor în rolul T’Challa. În schimb, scenaristul şi regizorul Ryan Coogler a creat un scenariu care să pună în valoare personajele feminine.

”Personajul Ramonda este o declaraţie de dragoste care reflectă şi recunoaşte ceea ce noi, femeile, facem în fiecare zi”, a spus Angela Bassett.

Nominalizarea sa la Oscar contestă o opinie împărtăşită de multe nume mari de la Hollywood, printre care regizorii Martin Scorsese şi Quentin Tarantino, potrivit căreia filmele Marvel nu ar fi “un cinema real”.

”Din punctul meu de vedere, seamănă mai mult cu nişte parcuri de distracţii decât cu nişte filme, pe care le ştiu şi le iubesc de o viaţă întreagă, şi ca atare, nu cred că reprezintă cinema”, a scris Martin Scorsese în 2019 într-un articol publicat în cotidianul The New York Times, dând naştere unei întregi controverse.

În ciuda criticilor, prima peliculă ”Black Panther” a fost recompensată cu trei trofee Oscar după ce a primit şapte nominalizări în 2019, inclusiv prima nominalizare a unui film cu supereroi în categoria ”cel mai bun film”.

Angela Bassett concurează în categoria ”cea mai bună actriţă în rol secundar” cu Hong Chau (”The Whale”), Kerry Condon (”The Banshees of Inisherin”), Jamie Lee Curtis şi Stephanie Hsu (”Everything Everywhere All at Once”).

SURSA: AGERPRES

SONDAJ DE OPINIE

Cine a fost omul politic al anului 2022 în județul Hunedoara?

  • Vetuța Stănescu (PNL) (35%, 1.641 Votes)
  • Laurențiu Nistor (PSD) (35%, 1.619 Votes)
  • Tiberiu Barstan (AUR) (22%, 1.039 Votes)
  • Oana Biriș (USR) (4%, 176 Votes)
  • Altcineva (2%, 81 Votes)
  • Iuliu Winkler (UDMR) (1%, 40 Votes)
  • Nu știu / Nu răspund (1%, 32 Votes)

Total Voters: 4.628

Loading ... Loading ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus